Biff og brokkoli er ingredienser som for meg passer veldig bra sammen. Denne retten inneholder få ingredienser og krever lite forberedelse. Så retten passer ypperlig i en travel hverdag. Du kan gjerne komplementere med flere ingredienser, men retten er på ingen måte kjedelig uten ekstra grønnsaker. Prøv gjerne retten med både eggnudler og ris.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 600 g ytrefilet av storfe, i strimler
- 600 g brokkoli, i biter
- 1 gul løk, finhakket
- 1 rød chili, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 dl kjøttkraft av storfe
- 2 ts maizenna, maisstivelse, rørt ut i kaldt vann
- salt og pepper
- olje til steking
Fremgangsmåte
- Del 600 g biff i strimler og legg den til sides.
- Finhakk 1 gul løk, 2 fedd hvitløk og 1 rød chili.
- Ha litt olje i en wok og fres løk, hvitløk og chili i 2-3 minutter.
- Tilsett biffstrimlene og la dette steke videre i 4-5 minutter til biffkjøttet har fått en fin brunfarge.
- Del 1 brokkoli i små buketter
- Ha i 1 dl kjøttkraft. Rør 2 ts maizenna ut i litt kaldt vann og hell over i woken. Rør godt rundt, la dette koke videre i 2-3 minutter.
- Tilsett brokkolibuketter i woken, bland godt og la det hele koke videre i 2-3 minutter til brokkolien begynner å bli myk.
- Smak til med salt og pepper.
- Server med Dampet ris.