Gå til innhold
13/06/2018

BBQ pulled pork med nykål og ferskenslaw

Publisert: av

Pulled pork er et amerikansk fenomen som i den siste tiden har tatt Norge med storm. Selve retten er noe tidkrevende å tilberede, så mange har nok valgt å kjøpe den ferdige varianten man kan få i butikken. Men selv om det er tidkrevende, er det absolutt ikke mye arbeid i det hele tatt. Litt forarbeid og en liten klype tålmodighet er alt som skal til og man får ett fantastisk godt kjøtt. ‘

Måten pulled pork tradisjonelt lages på er ved å gni kjøttet inn i en «dry rub», en såkalt krydderblanding og la den ligge i dette en stund. Kjøttet tilberedes deretter videre ved å langtidsgrilles gjerne opp mot ett døgn ved temperaturer så lavt som 100 grader. Har du litt dårligere tid kan du steke det på høyere temperaturer på rundt 120 grader i  5 – 6 timer.

Og den mest populære måten å servere pulled pork på? Sammen med hamburgerbrød og coleslaw. Mange sverger nok til å servere den på toast, da gjerne også med coleslaw. Så om du noen gang har følt deg fristet til å prøve eller rett og slett lurer på hvordan man lager pulled pork med BBQ-marinade? Da er det bare å følge oppskriften under.

BBQ pulled pork med nykål og ferskenslaw

Beregnet for 6 – 8 personer

Ingredienser

Pulled pork

  • 1,5 – 2 kg svinenakke
  • 3 ss brunt sukker
  • 2 ss sennepsfrø
  • 1 ss enerbær
  • 1 ts pepper
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 1 dl vann

BBQ-saus

  • kraft fra steking, ev. 2 dl kjøttkraft av storfe
  • 400 g hermetiske hele flådde tomater
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss honning
  • 1 ss worcestersaus

Tilbehør

Anbefalt tilbehør: Sylteagurk og cherrytomater

Fremgangsmåte

Obs. Kjøttet skal ligge kjølig i 2 dager før det tilberedes.

  1. Ha alle 2 ss sennepsfrø og 1 ss enerbær i en morter og knus de til fint pulver.  Bland dette sammen med 3 ss brukt sukker, 1 ts pepper, 1 ts cayennepepper, 1 ts chilipulver og 1 ts salt. Gni svinenakken godt inn med denne krydderblandingen. Dekk til svinenakken og sett den i kjøleskapet og la den stå i 2 dager.
  2. Ta ut svinenakken fra kjøleskapet og ha den i en ildfast form sammen med 1 dl vann. Dekk til med aluminiumfolie og sett inn i ovnen på 200 grader celsius i 1 time. Når svinenakken har stått inne i 1 time skrur du ned temperaturen til 100 grader celsius og lar den stå i 10 – 12 timer.
  3. Kjøttet er ferdig når du lett kan rive kjøttet i biter med en gaffel.
  4. Fjern kjøttet fra den ildfaste formen og la det hvile i 10 minutter før du bruker en gaffel og river alt kjøttet i biter.
  5. Ta kraften som er igjen etter stekingen over i en medium/ stor kjele og varm opp.
  6. Tilsett 400 g hermetiske hele flådde tomater, 2 ss rødvinseddik, 1 ss dijonsennep, 1 ss honning og 1 ss worcestersaus. Kjør til fin masse med en stavmikser eller i en blender.
  7. La det koke i 10 – 15 minutter til sausen begynner å tykne.
  8. BBQ-sausen kan serveres ved siden av eller blandes inn i det revne kjøttet.
  9. Server pulled pork sammen med hamburgerbrød, nykål og ferskenslaw, sylteagurk og cherrytomater.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook