Black tiger reker, som er noe større reker enn det som ligger i løsvekt i butikken og fiskedisker. Større reker blir ofte i Norge kalt for scampi, men er fortsatt reker. Reker er ikke noen uvanlig ingrediens å finne i forretter, og etter min mening en fantastisk start på ett måltid.
Selve retten har mange elementer, men resultatet er en fantastisk kombinasjon av herlige smaker. Det er ikke vanskelig å lage denne retten og den vil garantert imponere.
Ingredienser
- 5 ss smør
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk, finhakket
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1/2 rød paprika, i små biter
- 1/2 grønn paprika, i små biter
- 1 rød chili, finhakket
- 1,5 dl hvitvin
- 200 g krabbekjøtt
- 10-12 ritz-kjeks, blendet til fine smuler
- 1 dl brødsmuler/ terninger, tørre, blendet til fine smuler
- 1/2 ts pepper
- 1/2 ts hvit pepper
- 1/2 ts salt
- 1 sitron
Fremgangsmåte
- Start med å klargjøre alle ingrediensene.
- Start med å smelte smør i en panne, tilsette hvitløken og la dette varmes i rundt 2-3 minutter.
- Ha oppi løk, sjalottløk, rød og gul paprika og chili og stek videre i rundt 2 minutter, før du heller over hvitvinen og lar dette steke videre i 5 minutter. Sett dette til sides.
- I en stor bolle blander du sammen resterende ingredienser godt. Tilsett løk-blandingen og bland dette godt inn.
- La dette stå kjølig i minst en time, før du begynner å lage små krabbekaker/boller.
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- «Butterfly» rekene, ved å skjære de fra toppen av halen og ned til bunnen, pass på å ikke kutte igjennom ryggen til rekene.
- Plasser krabbekakene på ett brett og legg reken over.
- Sett brettet i ovnen og la det stå i ca. 10-15 minutter, til rekene er gjennomstekt.
- Kutt sitronen i små skiver.
- Server sammen med sitronskivene og press over sitronsaft om ønskelig.