Kylling og pasta i kremet saus var og er kanskje en populær rett å finne på mange av restaurantene rundt om, i forskjellige varianter. Den var kanskje noe mer populær for noen år siden enn den er nå, men uavhengig av popularitet fortsatt en smakfull rett. Man kan kanskje nesten kalle det for en litt fyldigere pastasalat om man vil.
Selv om jeg i denne retten bruker kremfløte blir ikke retten i sin helhet veldig tung av dette og fremstår som lett og kan derfor fint brukes som en lunsjrett i mindre porsjoner, nå kan du jo selvfølgelig bytte ut kremfløte med matfløte om du ønsker det.
Ikke bare er dette en enkel og smakfull rett og lage, man bruker også ikke stort mer enn 20 – 25 minutter på å tilberede den fra start til slutt.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 400 g kyllingbrystfilet, delt i små biter
- 500 g penne pasta
- 1 rød paprika, i biter
- 1 brokkoli, delt i små buketter
- 1 gul løk, delt i skiver
- 1 rød chili, finhakket
- 1 fedd hvitløk, finhakket
- 3 dl kremfløte
- 100 g parmigiano reggiano (parmesan)
- 3 ss smør
- salt og pepper
- olje til steking
Anbefalt tilbehør: server gjerne sammen med rundstykke, baguette, hvitløksbrød eller lignende.
Fremgangsmåte
- Del 400 g kyllingbrystfilet i små biter og krydre med salt og pepper. Ha litt olje i en dyp stekepanne og varm opp til medium/ høy varme. Stek kyllingbitene i 3 – 4 minutter avhengig av størrelsen, til de er gjennomstekt. Legg kyllingen til side og la den hvile mens du fortsetter på resten av retten.
- Kok opp 500 g penne pasta etter anvisning på pakken.
- Del 1 rød paprika i biter. Størrelsen kan gjerne være tilsvarende størrelsen på pastabitene.
- Rens og del 1 brokkoli i små buketter og del 1 gul løk i mindre skiver.
- Finhakk 1 rød chili og 1 fedd hvitløk. Om du ønsker å fjerne frøene fra chilien kan du kutte av toppen av chilien og gni selve chilien mellom hendene slik at frøene løsner og detter ut, på denne måten kommer du minst mulig i kontakt med selve kjøttet og saften fra chilien.
- Finn frem en dyp stekepanne, bruk gjerne den du brukte til kyllingen, ha i litt olje og varm opp til medium/ høy varme.
- Ha i finhakket chili og hvitløk, la dette frese raskt i 1 – 2 minutter før du tilsetter paprikabiter og skivene av gul løk. La dette steke videre i 4 – 5 minutter til løken har begynt å mykne.
- Tilsett 3 dl kremfløte, skru ned temperaturen til medium og la det koke videre i 3 minutter før du har i brokkolien og lar det koke videre 1 minutt.
- Rør inn 100 g parmigiano reggiano, tilsett kyllingbitene og la koke i ytterligere 2 – 3 minutter før du rører inn 3 ss smør.
- Bland sammen pasta med kylling og kremet saus. Ha gjerne litt nykvernet pepper over før servering.