Gå til innhold
13/06/2018

Mozzarellakjøttboller med kålsalat og ovnsstekte potetbåter

Publisert: av

Kjøttboller er en kjent rett og godt likt blant både voksne og barn. Kanskje som oftest i kombinasjon med pasta og tomatsaus? Iallefall finnes det flere måter å servere kjøttboller på, blant annet sammen med poteter slik som vi ofte serverer kjøttkakene. Om det nå er med mos som i Kjøttboller med potetmos og groovy saus eller helt vanlige kokte poteter som våre kjære naboer i Sverige velger.

Closeup | Mozzarellakjøttboller med kålsalat og ovnsstekte potetbåter

Denne gangen velger å ikke bare ta kjøttbollene ett steg videre, ved å fylle de med deilig mozzarella. Men også servere de med en frisk kålsalat som passer veldig fint nå som været begynner å bli litt varmere. Sammen med kålsalaten har jeg valgt å lage ovnsstekte potetbåter, som er ett godt og sunnere alternativ til de friterte potetene.

Featured | Mozzarellakjøttboller med kålsalat og ovnsstekte potetbåter

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Mozerellakjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 5 kapteinkjeks, finknust
  • 1/2 gul løk, finhakket
  • 1 rød chili, finhakket
  • 1 egg
  • 200 g mozzarellaost
  • olje til steking

Ovnsstekte potetbåter

  • 700 g poteter, delt i båter
  • 2 ss olje
  • salt og pepper

Kålsalat

  • 300 g hodekål, strimlet
  • 4 gulrøtter, strimlet
  • 8 ss eplecidereddik
  • 2 ss sukker
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Start med å sette ovnen på 230 grader ºC over og undervarme.
  2. Gjør klar 700 g poteter, skyll de godt siden de skal stekes med skallet på. Del de i passende biter, normalt sett pleier jeg å dele potetene i 6 – 8 båter hver, avhengig av størrelse.
  3. Ha potetene over i en ildfast form eller på ett stekebrett, bruk gjerne bakepapir om du skal bruke stekebrett. Hell over 2 ss olje og krydre med litt salt og pepper. Bland dette godt slik at krydderet og oljen dekker alle potetene skikkelig.
  4. Når ovnen er varm setter du potetene inn. De skal stå i 25 – 30 minutter, avhenger litt av størrelsen på potetene.
  5. Når du har fått potetene inn i ovnen, kan du starte med kålsalaten. Kutt 300 g hodekål og 4 gulrøtter i tynne strimler. Bland sammen 8 ss eplecidereddik, 2 ss sukker og 2 ss olivenolje. Ha dette oppi en bolle sammen med hodekål og gulrøtter. Bland godt og smak til med salt og pepper. Sett kjølig mens du fortsetter med resten av retten.
  6. Finhakk 1/2 gul løk og 1 rød chili. Knus 5 kapteinkjeks til fint mel i en blender eller lignende. Ha 400 g kjøttdeig i en bolle og start å kna deigen litt. Bland inn løk, chili og kapteinkjeks. Kna deigen litt før du til slutt blander inn 1 egg.
  7. Del 200 g mozzarellaost i biter.
  8. Start å lage boller av deigen, deigen bør holde til rundt 12 – 16 boller. Når du har laget en bolle, lag en liten fordypning i midten av den med en finger og legg en mozzerellabit nedi og pakk deigen rundt  og form til en fin bolle.
  9. Finn frem en stekepanne, ha litt olje og varm den opp til medium / høy varme. Stek kjøttbollene i 7 – 10 minutter til de har fått en fått en pen og brun stekeskorpe. Sjekk gjerne en av de større kjøttbollene for sikkerhetsskyld før du tar de av.
  10. Ta ut kålsalaten fra kjøleskapet og bland den en siste gang før servering.
  11. Server mens kjøttbollene er varme, sammen med ovnsstekte potetbåter og kålsalat.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook