En kjent kombinasjon er torsk og bacon. Torsk er som mye annen hvit fisk veldig allsidig og fungerer flott sammen med mange ingredienser. I denne oppskriften har jeg kombinert baconet sammen med herlig spansk chorizo som er med på å gi en herlig krydret smak og nydelig farge til retten.
Sammen med bacon og chorizo serverer jeg torsken her med en luftig potetmos og en erte- og grønnkålpuré.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
Torsk
- 900 g lettsaltet torsk
Bacon og chorizo
- 150 g bacon, i biter
- 150 g chorizon, speket, i biter
- olje til steking
Potetmos
- 700 g poteter, melne (pimpernell, troll eller kerrs pink)
- 4 ss smør
- 1,5 dl melk
- salt og pepper
Erte- og grønnkålpuré
- 300 g grønne erter
- 200 g grønnkål, grovhakket
- 4 ss smør
- kraft fra koking
Fremgangsmåte
- Skrell 700 g poteter, del de i mindre biter ha de oppi en kjele med vann og kok opp.
- Når potetene er blitt møre heller du av vannet av kjelen og moser potetene. Bland inn smør og rør inn melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Ha vann i en kjele og kok opp.
- Når vannet til torsken har kokt opp skrur du ned temperaturen til rett under kokepunkt og senker 900 g torsk forsiktig ned i vannet. Pass på at vannet ikke koker etter at du har tilsatt torsken. La torsken trekke i 5 – 10 minutter avhengig av tykkelse. Man kan lett sjekke om torsken er ferdig om kjøttet «flaker» når man trykker lett på den.
- Kutt 200 g grønnkål i grove biter og ha det oppi en kjele med vann sammen med 300 g erter. La dette koke i 5 – 6 minutter.
- Skjær 150 g bacon og 150 g chorizo i terninger og stek det på medium/ høy varme i litt olje. La dette steke i 4 – 5 minutter til de har blitt godt stekt og nesten litt sprøtt.
- Når ertene og grønnkålen har kokt ferdig, heller du av vannet, ta vare på 1 dl av vannet i en varmefast beholder. Ha grønnkålen og ertene i en blender sammen 4 ss smør. Start å blend, tilsett litt kraft fra kokingen underveis. Kjør det hele i blenderen til du får en fin masse.
- Server torsken sammen med potetmos, erte og grønnkålpuré, stekt chorizo og bacon. Drypp gjerne litt av oljen som er igjen etter steking av chorizo og bacon over før servering.