Gå til innhold
13/06/2018

Torsk med potetmos, erte- og grønnkålpure, chorizo og bacon

Publisert: av

En kjent kombinasjon er torsk og bacon. Torsk er som mye annen hvit fisk veldig allsidig og fungerer flott sammen med mange ingredienser. I denne oppskriften har jeg kombinert baconet sammen med herlig spansk chorizo som er med på å gi en herlig krydret smak og nydelig farge til retten.

Sammen med bacon og chorizo serverer jeg torsken her med en luftig potetmos og en erte- og grønnkålpuré.

Torsk med potetmos, ertepure, chorizo og bacon

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Torsk

  • 900 g lettsaltet torsk

Bacon og chorizo

  • 150 g bacon, i biter
  • 150 g chorizon, speket, i biter
  • olje til steking

Potetmos

  • 700 g poteter, melne (pimpernell, troll eller kerrs pink)
  • 4 ss smør
  • 1,5 dl melk
  • salt og pepper

Erte- og grønnkålpuré

  • 300 g grønne erter
  • 200 g grønnkål, grovhakket
  • 4 ss smør
  • kraft fra koking

Fremgangsmåte

  1. Skrell 700 g poteter, del de i mindre biter ha de oppi en kjele med vann og kok opp.
  2. Når potetene er blitt møre heller du av vannet av kjelen og moser potetene. Bland inn smør og rør inn melk til ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
  3. Ha vann i en kjele og kok opp.
  4. Når vannet til torsken har kokt opp skrur du ned temperaturen til rett under kokepunkt og senker 900 g torsk forsiktig ned i vannet. Pass på at vannet ikke koker etter at du har tilsatt torsken. La torsken trekke i 5 – 10 minutter avhengig av tykkelse. Man kan lett sjekke om torsken er ferdig om kjøttet «flaker» når man trykker lett på den.
  5. Kutt 200 g grønnkål i grove biter og ha det oppi en kjele med vann sammen med 300 g erter. La dette koke i 5 – 6 minutter.
  6. Skjær 150 g bacon og 150 g chorizo i terninger og stek det på medium/ høy varme i litt olje. La dette steke i 4 – 5 minutter til de har blitt godt stekt og nesten litt sprøtt.
  7. Når ertene og grønnkålen har kokt ferdig, heller du av vannet, ta vare på 1 dl av vannet i en varmefast beholder. Ha grønnkålen og ertene i en blender sammen 4 ss smør. Start å blend, tilsett litt kraft fra kokingen underveis. Kjør det hele i blenderen til du får en fin masse.
  8. Server torsken sammen med potetmos, erte og grønnkålpuré, stekt chorizo og bacon. Drypp gjerne litt av oljen som er igjen etter steking av chorizo og bacon over før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook