Gå til innhold
13/06/2018

Purreløkgryte

Publisert: av

Denne gryteretten er noe som til tider ble servert hjemme  på lørdager og har alltid vært en stor favoritt. For en stund tilbake spurte jeg jeg mamma om oppskriften på denne, problemet her var at oppskriften inneholdt en ingrediens som jeg ikke klarte å finne i butikkhyllene lenger, nemlig «purreløksuppe».

Oppskriften som i utgangspunktet skulle være en rask og enkel oppskrift viste seg å fort bli litt mer komplisert, og krevde nå at man laget en egen suppe på forhånd. Da kan man selvfølgelig lage en ekstra stor porsjon suppe når man lager dette og heller fryse ned litt som man kan bruke til en gryterett seinere.

Hvis du trenger en oppskrift på en enkel potet- og purreløksuppe finner du det her.

Purreløkgryte

 Ingredienser

  • 400 g kjøttdeig av storfe
  • 2 dl ris, ukokt
  • 2 purreløk, finhakket
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 løk, finhakket
  • 6 mellomstore poteter, i biter
  • 1/2 dl olivenolje
  • 5 dl kyllingkraft
  • 5 dl vann
  • 2 ts meriam
  • salt og pepper

 Fremgangsmåte

  1. Rens og vask purren. Vask og skrell potetene og skjer de i småbiter. Finhakk sjalottløken og løken.
  2. Fres purre, sjalottløk, løk og poteter i en stor kjele med olivenolje. Ha i vann og kyllingkraft og la det koke forsiktig i 20-30 minutter til alt har blitt mørt.
  3. Mens suppen gjør seg klar, brun kjøttdeigen i en panne og sett til sides.
  4. Bruk stavmikser og kjør suppen til den får en jevn konsistens uten klumper. Smak til med salt og pepper.
  5. Vask risen og ha den opp i suppen sammen med kjøttdeigen og meriam
  6. La alt sammen stå å småputre under lokk i 25-35 minutter til risen er ferdigkokt. Smak til med salt og pepper.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook