Suppe, suppe og enda mer suppe, man kan rett og slett ikke få nok. Iallefall ikke i denne halvdelen av året.
Denne oppskriften på potet- og purreløksuppe er en veldig enkel oppskrift uten de største sidesprang og åpner for mange muligheter. Suppen i seg selv smaker utmerket alene, men ønsker man ett fullverdig måltid ut av den, bør man tilsette noe proteiner. Man kan for eksempel tilsette god sjømat og sopp, server gjerne sammen med godt brød eller rundstykker.
Mulighetene er som sagt mange, og personlig foretrekker jeg å gjøre om suppen til en gryterett proppfull med gode smaker. Følg Kokebloggen på facebook å få med deg oppskriften på purreløksgryten i morgen.
Ingredienser
- 2 purreløk, finhakket
- 2 sjalottløk, finhakket
- 1 løk, finhakket
- 6 mellomstore poteter, i biter
- 1/2 dl olivenolje
- 5 dl kyllingkraft
- 5 dl vann
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Rens og vask purren. Vask og skrell potetene og skjer de i småbiter. Finhakk sjalottløken og løken.
- Fres purre, sjalottløk, løk og poteter i en stor kjele med olivenolje. Ha i vann og kyllingkraft og la det koke forsiktig i 20-30 minutter til alt har blitt mørt.
- Bruk stavmikser og kjør suppen til den får en jevn konsistens uten klumper. Smak til med salt og pepper.