Gå til innhold
13/06/2018

Nakkekoteletter av svin med søtpotetmos

Publisert: av

Søtpotet-trenden var noe som kom til Norge for fullt i 2014 og nådde vel sin høyde rundt 2015. Rotgrønnsaken er ikke bare en trend-grønnsak men også proppfulle på god smak og vitaminer.

Man skulle kanskje også tro at søtpoteten til tross for navnet kanskje var i slekt med potet, men er en rotgrønnsak i vindelfamilien.

Selv om søtpoteten er en trend-grønnsak, er de mye som tyder på at dette er en grønnsak som har kommet for å bli en del av det norske kostholdet. Og det er ikke meg imot, for jeg har iallefall ikke gått lei av søtpoteter enda.

Ikke bare er søtpotetene sunne og gode, men de er også veldig alsidige, i liket med poteter. De kan bakes, stekes, moses, gratineres, friteres og mye mer. En av mine favorittmåter og tilberede den på, er å mose den. Smaker helt herlig som tilbehør til godt kjøtt.

Nakkekoteletter av svin med søtpotetmos

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Nakkekoteletter

  • 700 g nakkekoteletter av svin
  • salt og pepper
  • olje til steking

Søtpotetmos

  • 500 g søtpoteter, skrelt, delt i biter
  • 50 g smør
  • 1,5 dl melk
  • salt og pepper

Tilbehør

  • 300 g sjampinjong, delt i biter
  • 3 store gulrøtter, delt i biter
  • 1 brokkoli, delt i små buketter
  • 1 ss smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kutt 500 g søtpoteter i middels store terninger og ha de oppi en kjele med vann. Sett kjelen på platen og la det koke opp.
  2. Varm en stekepanne med litt olje oppi til medium/ høy varme og sett på ovnen på 200 grader celcius over og undervarme.
  3. Krydre 700 g nakkekoteletter av svin med salt og pepper og gni dette godt inn.
  4. Brun nakkekotelettene i stekepannen slik at de får en fin stekeskorpe på hver side.
  5. Legg nakkekotelettene i en ildfast form og sett de inn i ovnen, og la de stå i  25 – 30 minutter til de er gjennomstekt.
  6. Hvis søtpotetene koker kan du skru ned platen litt, men ikke så mye at det slutter å koke.
  7. Skrell 2 gulrøtter og del de i mindre biter. Rens og del 1 brokkoli i mindre buketter. Ha gulrøttene i en liten kjele og kok de under lokk til de er passe møre. La brokkolien dampe i 3 – 4 minutter.
  8. Når søtpotetene er blitt så myke at du lett kan mose de med en gaffel heller du av vannet. Det kan være lurt å ta vare på litt av vannet i fall du ønsker å vanne ut mosen litt.
  9. Lag mos av søtpotetene og tilsett 50 g smør. Hell gradvis i 1,5 dl melk over mosen og rør rundt til du får en fin og luftig mos. Smak til med salt og pepper.
  10. Rens 300 g sjampinjong og del de i passe biter, stek sjampinjongen først i en tørr panne til mesteparten av væsken har fordampet. Ha deretter i 1 ss  smør og smak til med salt og pepper.
  11. Server gjerne nakkekotelettene med stekesjyen som saus. Lag ev. sjysaus med sjyen fra kjøttet.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook