Gå til innhold
13/06/2018

Kylling chow mein

Publisert: av

Chow mein er blitt utviklet i det kinesisk-amerikanske kjøkkenet og er en nudelrett med herlig smak. Det bør nevnes at chow mein har røtter i noen tradisjonelle kinesiske retter. Noe som er fascinerende med chow mein, er at denne varianten av retten har klart og komme seg helt tilbake igjen til Kina.

Når det kommer til mange wok-retter, er fellestegneren ofte, at det ikke tar så veldig lang tid å tilberede retten, en del kutting er å beregne, men det tar ikke lang tid med selve stekingen. Det er heller ikke noe unntak når det kommer til denne chow mein oppskriften, det er minimalt med kutting og det tar veldig kort tid å steke den.

Jeg vil helt ærlig ikke tro det tar mer enn 15 minutter fra du starter til du har maten på bordet.

Kylling chow mein

Ingredienser

  • 350 g kyllingbrystfilét, i terninger
  • 200 g chow mein nudler
  • 3oo g hodekål, tynne strimler
  • 1 gul løk, tynne strimmler
  • 3 stangselleristilker, finsnittet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts ingefær (2 cm x 2 cm), revet
  • 1 ss brunt sukker
  • 1/2 ts hvit pepper
  • 1 dl soyasaus
  • olivenolje, til steking
  • 1/4 ts salt (til nuddelvannet)

Fremgangsmåte

  1. Ha vann og 1/4 ts salt i en kjele og la det koke opp.
  2. Skrell og riv 2 ts ingefær.
  3. Bland sammen 1 dl soyasaus, 1 ss brunt sukker, ingefær og 1/2 ts hvit pepper.
  4. Tilsett 200 g chow mein nudler i kjelen med vann og la de koke til de blir myke. Når de er ferdige lar du vannet renne av.
  5. Skjær 350 g kyllingbrystfilét i terninger på omtrent 3 cm x 3 cm. 
  6. Ha litt olivenolje i en wok og tilsett kyllingen, stek kyllingbitene til de er gjennomstekt, ta de ut og la de hvile.
  7. Skjær 3 stangselleri i diagonale skiver, skrell og finhakk 3 fedd hvitløk, rens og skjær 1 gul løk løk i tynne strimler.
  8. Skjær 300 g hodekål i tynne strimler.,
  9. Hell olivenolje i woken og stek selleri og løk til den har blitt gyllen og myk. Rør inn hodekålen og la det steke videre i 1 – 2 minutter.
  10. Tilsett nudlene og kyllingen i woken sammen med soyasausblandingen og bland godt. Stek videre under omrøring i 2 – 3 minutter.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook