Gå til innhold
13/06/2018

Høstens byggrynsalat med rosenkål, rødbeter og bacon

Publisert: av

Høsten er for mange tiden for sopp og lam. Sopp er noe vi er så heldige å ha tilgang til året rundt i butikken, men når høsten kommer får sjampinjongen selskap i disken av kantarellen. Kantarellen er for mange kronjuvelen av sopp og en ettersøkt sopp på mange soppturer.

I denne retten har jeg valgt å bruke både sjampinjong og kantarell, noe som skaper en spennende kombinasjon i både smak og tekstur.

Høstens byggrynsalat med rosenkål, rødbeter og bacon

Nå har det seg slik at når jeg jobber med baking av rosenkål har jeg lett for å bli fristet til å slenge på honning og soyasaus, da dette er en helt guddommelig kombinasjon. Jeg klarte å dy meg og fikk slengt på sriracha, salt og pepper som planlagt. Dette er med på gi salaten ett lite kick og fungerer helt utmerket sammen de bakte rødbetene.

Featured | Høstens byggrynsalat med rosenkål, rødbeter og bacon

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 3 dl byggryn, ferdig utvannet
  • 6 dl vann
  • 1/2 ts salt
  • 150 g sjampinjong, i biter om nødvendig
  • 150 g kantarell, i biter om nødvendig
  • 2 ss smør
  • 400 g røkt bacon, i biter
  • 350 g rosenkål, delt i to
  • 200 g rødbeter,skrelt, i biter
  • 2 ss sriracha hot sauce
  • 2 ss vann
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Kvelden i forveien, legg 3 dl byggryn i bløt i kaldt vann (minst 8 timer i forvein før de skal kokes). Om du ikke får lagt de i bløt kan de kokes uten å legges i bløt, men de vil trenge en god del mer tid.
  2. Ha 6 dl vann i en kjele samme med 3 dl byggryn og ha i 1/2 ts salt. La dette koke til byggrynene i 30-40 minutter til de har blitt møre.
  3. Forvarm ovnen til 180 grader celcius.
  4. Skrell 200 g rødbeter og del de i mindre biter. Del 350 g rosenkål i halve biter. Legg rødbeter og rosenkål i en ildfast form. Bland 2 ss sriracha og 2 ss vann og hell det over rødbetene og rosenkålen, bland godt og strø over litt salt og pepper. Sett de inn i ovnen og la de steke i 15-20 minutter. Til fordel kan du skru på grillfunksjonen de siste 5 minuttene for litt ekstra farge.
  5. Om soppen er stor, kan du dele den i mindre biter om ønskelig. Stek 150 g sjampinjong og 150 g kantarell i en tørr, varm stekepanne. Pass på at væsken som kommer fra soppen fordamper mest mulig og ikke blir liggende, blir den liggende koker du soppen istedenfor å steke den.
  6. Når du ser at mesteparten av væsken har fordampet og soppen har nesten halvert i størrelsen, ha i 2 ss smør og stek videre til alt smøret har trekt inn. Smak til med salt og pepper. Legg soppen til sides.
  7. Ha i 400 g baconbiter og stek til det er blitt sprøtt.
  8. Når byggrynene er ferdigkokt, heller du av overflødig kokevann.
  9. Bland alle ingrediensene og server.

 

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook