Gå til innhold
13/06/2018

Fluffy limekrem med digestive

Publisert: av

Desserter er ikke noe jeg lager hver dag, men jeg tok opp en oppfordring fra en kamerat om å legge ut noen flere dessertoppskrifter. Jeg er veldig tilhenger av desserter som ikke krever baking og kan lages i porsjoner fremfor hele kaker. Kaker er ikke noe som blir fort spist opp her i huset og ender ofte opp med at ting må kastes om det står for lenge.

Mange desserter baserer seg ofte på en type kremost og denne desserten er intet unntak. Sødmen fra den piskede kremen jobber perfekt sammen med syrligheten som man finner i limen. Limekremen er veldig frisk og fyldig, men kanskje litt tung dersom man spiser den i større porsjoner.

Fluffy limekrem med digestive

Beregnet for 4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 dl kremfløte
  • 100 g kremost, naturell
  • 2 ss sukker
  • 2 lime, saften og litt revet skall
  • 1 lime, til dekor, lag ev. dekor av limen du bruker til saft før du skviser de
  • 6 digestivekjeks, finknust
  • 15 g usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. Start med å piske fløten sammen med sukkeret til krem.
  2. Tilsett kremosten og saften fra to lime. Pisk videre og bland godt. Det kan være lurt å smake til underveis da limen kan variere på smak.
  3. Sett kjølig mens du starter å smuldre kjeksene til fine smuler, ev. kan du kjøre de i en blender eller lignende.
  4. Bland inn smøret med kjeksen.
  5. Legg kjeksblandingen i bunnen av ett glass eller lignende, topp med kremen og pynt med en skive lime.
  6. Sett kjølig og la kremen sette seg. Kan også serveres direkte om ønskelig.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook