Gå til innhold
13/06/2018

Biffgryte med rotgrønnsaker og kantarell

Publisert: av

Høsten begynner å nærme  og vinteren har begynt å snike seg inn. Men mange av høstens smakfulle retter er laget for å varme kroppen. Og med vinteren i anmarsj er det absolutt ikke noe mindre behov for det.

Denne rette er ikke bare enkel å tilberede, men proppfull av herlige gode høstsmaker som varmer langt inn i sjelen.

Stemning | Biffgryte med rotgrønnsaker og kantarell

Biffgryte med rotgrønnsaker og kantarell

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 500g storekjøtt av okse, høyrygg
  • 1 gul løk, finhakket
  • 4 dl kjøttkraft
  • 2 ss soyasaus
  • 500 g poteter, i biter
  • 300 g kålrot, i biter
  • 3 gulrøtter, store,  i biter
  • 150 g kantarell
  • 25 g bladpersille, grovhakket
  • smør til steking
  • salt og pepper

Server gjerne sammen med flatbrød

Fremgangsmåte

  1. Del 500 g storfekjøtt av okse i middel store terninger (3 cm x 3 cm). Ha de i en kjele med litt smør og brun de raskt.
  2. Finhakk 1 gul løk og ha i kjelen sammen med kjøttet og stek til den har begynt å bli myk og gyllen. Gi dette ett oppkok og la koke i 2 minutter.
  3. Skru ned temperaturen til lav varme og sett på lokk. Det skal småkoke litt, så ikke skru ned temperaturen for mye.
  4. La alt koke i 1 time. Dette vil gi kjøttet nok tid til å godgjøre seg skikkelig. Hvis du ønsker å koke kjøttet lenger
  5. Skrell og kutt 500 g poteter, 300 g kålrot og 3 gulrøtter i biter. Det skal koke ganske lenge så ikke kutt potetene altfor smått, da forsvinner de bare.
  6. Ha potet-, kålrot- og gulrotbitene i kjelen. Tilsett 4 dl kjøttkraft og 2 ss soyasaus.
  7. Gi det ett raskt oppkok igjen før du skrur ned temperaturen og lar det småkoke videre i ytterligere 1 time.
  8. Smak til gryten med litt salt og pepper.
  9. Når det nærmer seg slutten av koketiden, rens og kutt 150 g kantarell i mindre biter. Ha litt smør i en stekepanne og stek den på middels/ høy varme til de begynner å bli gylne og nesten crispy.
  10. Grovhakk 25 g bladpersille.
  11. Server gryten sammen med grovhakket persille og stekt kantarell.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook