Har vært litt opptatt med juleutfarten i de siste dagene, så i dag serverer jeg dere en veldig enkel resteoppskrift, perfekt til en rask lunsj i løpet av romjulen.
Stekt ris er en rett som rett og slett er fantastisk til å bruke opp rester av mat, mye likt våre retter lapskaus og pytt i panne. Har man litt ris til overs fra dagen før og kanskje litt kjøtt? Det er ikke nødvendig med kjøtt da man i grunn kun trenger litt grønnsaker og egg.
I denne retten har jeg brukt rester og ingredienser jeg som regel har i hus, sånn som egg, paprika, chili, løk, soyasaus og sesamolje. Veldig smakfullt og veldig enkelt.
Beregnet for 2 porsjoner
Ingredienser
- 300 g kokt ris, kald
- 200 g bayonneskinke, i biter
- 1/2 gul løk, grovhakket
- 2/3 grønn paprika, delt i strimer
- 1 rød chili, i skiver
- 1 egg
- 1 ts soyasaus
- 1/2 ts sesamolje
- olje til steking
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Ha litt olje i en stor wok eller stekepanne og varm den opp til middels/ høy varme.
- Finhakk 1/2 gul løk og ha den i oppi wok-pannen og stek den i 1 – 2 minutter til den har blitt myk og nesten gjennomsiktig.
- Rør inn 300 g kokt ris og stek videre under omrøring i 2 – 3 minutter.
- Dytt risen til sides og knekk 1 egg i midten av pannen, rør raskt rundt i dette og stek egget i 1 -2 minutter til dette har blitt fast.
- Del 2/3 grønn paprika i strimler og 1 rød chili i skiver.
- Bland egg og ris sammen og tilsett 200 g bayonneskinke, 2/3 grønn paprika og 1 rød chili. Stek videre under stadig omrøring i 2 – 3 minutter.
- Til slutt har du i 1 ts soyasaus og 1/2 ts sesamolje. Rør rundt og stek videre i 1 – 2 minutter. Smak til med salt og pepper.