Dette er en fantastisk smakfull og fargerik siderett som passer til mange av høytidens måltider. Ikke minst er retten rask og enkel å tilberede. Personlig har jeg servert den til både bayonneskinke og kalkun, og den kunne også sikkert vært servet sammen med mange andre retter.
Siden salaten har relativt få ingredienser er det også en salat som er veldig rask å slenge sammen, ikke minst kan den lages i forveien og bli enda bedre. Selv fargespillet i rett blir bedre om du lar den få hvile litt ekstra, da appelsinene begynner å trekke til seg rødfargen fra rødkålen.
Prøv gjerne også å servere den sammen med nøtter som for eksempel hasselnøtter eller valnøtter.
Passer til 4 personer som tilbehør
Ingredienser
- 400 g rødkål, i tynne strimler
- 4 store appelsiner
- 2 røde epler, i tynne skiver med skallet på
- 1 ts sukker
Fremgangsmåte
- Skjær 400 g rødkål i tynne strimler og ha de i en salatbolle.
- Riv litt av skallet fra 1 appelsin oppi salatbollen. Hvis appelsinene ikke er økologiske kan det lønne seg og skylle ekstra godt av de før du river skallet.
- Ta den ene appelsinen som du rev skallet av, del den i to og press ut saften og ha det over i salatbollen.
- Skrell 3 store appelsiner og del de i skiver. Du kan gjerne skrelle appelsinene med en kniv, da blir du kvitt det ytterste laget på kjøttet som kan oppleves litt seigt.
- Del 2 røde epler i tynne skiver og ha det i bollen.
- Ha appelsinskivene i bollen, strø over 1 ts sukker og bland det hele godt sammen.
- Dekk til salatbollen og sett kjølig i ett par timer.