Gå til innhold
21/06/2017

Fiskepinner med srirachadip og råkost

Publisert: av

Fiskepinner har ord på seg for å være en barnefavoritt når det kommer til fisk, og her i huset intet unntak. Når man lager fiskepinner kan man bruke hvilken som helst fisk man ønsker, men typisk benytter man seg av hvit fiskefilét.

Fiskepinner med srirachadip og råkost

Når jeg laget fiskepinner i dag benyttet jeg meg av pangasiusfilet som er en veldig billig fisk til rundt 50,- per kilo. Fisken har noe lavere proteininnhold enn torsk og laks, men er oppgitt til 14,9 gr/ 100gr. Siden fisken hverken er saltet eller røkt vil den ha litt mindre smak, og kreve litt bedre krydring om man ønsker mer smak.

For å gi litt mer smak til pangasiusen har jeg valgt å servere fiskepinnene med en srirachadip.

Fiskepinner med srirachadip og råkost

Ingredienser

Fiskepinner

  • 400 g hvit fiskefilét
  • 1 egg, lett pisket
  • hvetemel
  • griljermel
  • salt og pepper
  • olje til steking

Råkost

  • 2 gulrøtter

Srirachadip

  • 2 ss majones
  • 1 ss sriracha (kan justeres etter ønske)

Fremgangsmåte

  1. Om du skal ha poteter til fiskepinnene kan du sette de på nå, da fiskepinnene tar kort tid å klargjøre.
  2. Kutt opp fisken i passe små strimler ca. 2 x 8 cm.
  3. Gjør klar tre tallerkener med, hvetemel, pisket egg og griljermel. I griljermelet kan du blande inn litt salt og pepper.
  4. Tørk godt av fisken med kjøkkenpapir og vend fisken i hvetemelet.
  5. Dypp fisken i det piskede egget og pass på at fisken er helt dekket.
  6. Til slutt vender du fisken i griljermel-blandingen.
  7. Ha olje i en panne, varm opp og stek fiskepinnene til de er gylne på alle sidene.
  8. Bland majonesen og srirachaen i en liten bolle.
  9. Riv gulrøtter og server.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook