I sommervarmen, som kanskje ikke helt har vist sin største tilstedeværelse i år, kan det smake ekstra godt med litt crispy småsnacks å kose seg med, som et mellommåltid eller forrett. Asparges surret i spekeskinke, stekt i en panne til spekeskinken har blitt sprø, er ett fantastisk alternativ å sette tennene i.
Dette er en rett som ikke tar lang tid å forberede eller tilberede, ønsker man å ha ekstra god tid kan du til og med forberede alt i forveien og tilberede de når du måtte ønske.
Man kan variere denne retten ved å tilsette andre ingredienser som for eksempel Grillet asparges med brie og prosciutto.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 14 asparges, renset og skrelt
- 14 skiver spekeskinke (gjerne strandaskinke)
- litt olje til steking
Fremgangsmåte
- Rens aspargesen og knekk av den nederste delen (ca. 3-5 cm, aspargesen vil knekke naturlig).
- Skrell av alt fra «hodet» og ned til bunnen.
- Rull spekeskinken rundt den skrelte delen av aspargesen. Start med å legge spekeskinken litt skrått, vendt oppover fra bunnen mot toppen av aspargesen, slik at den vil dekke hele.
- Stek i pannen, på medium – sterk varme til alle sidene av spekeskinken har blitt sprøstekt.