For å være helt ærlig, hadde jeg aldri smakt ostesufflé før jeg ble sammen med min kjære. Det skulle vise seg at dette var en ofte brukt rett i helgene hjemme hos familien. Ostesufflé er en fantastisk rett som jeg kan tenke meg til har mange muligheter for å kombineres med utallige variasjoner av tilbehør.
Normalt sett pleier vi å servere ostesuffleen sammen med loff, salat, ananasbiter og bogskinke på boks. Oppskriften på ostesuffleen er oppskriften som har blitt brukt av samboerens familie.
Ingredienser
Sufflé:
- 4 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 3 dl melk
- 1 ts salt
- 200 g jarlsbergost, i terninger
- 4 egg
Tilbehør:
- loff
- grønn salat
- skinkeboks, bog
- ananasbiter, gjerne hermetisk
Fremgangsmåte
- Pisk eggehvitene stive. Smør en ildfast form. Kutt jarlsbergen i små terninger. Forvarm ovnen til 200 °C.
- Lag vanlig hvit saus av smør, mel og melk.
- Ta gryten til side og tilsett salt, ost og eggeplommer.
- Når all osten har smeltet, skjær forsiktig inn eggehviten.
- Hell blandingen over i den smurte ildfaste formen og sett inn i ovnen.
- Stek suffleen i 45 minutter. La gjerne suffleen hvile litt i ovnen om du kan, skru da gjerne av ovnen 5-10 minutter i forkant, avhengig av hvor godt ovnen din holder på varmen.
- Server med salat, skinke, ananas og loff.