Gå til innhold
13/06/2018

Ostesufflé i godt selskap

Publisert: av

For å være helt ærlig, hadde jeg aldri smakt ostesufflé før jeg ble sammen med min kjære. Det skulle vise seg at dette var en ofte brukt rett i helgene hjemme hos familien. Ostesufflé er en fantastisk rett som jeg kan tenke meg til har mange muligheter for å kombineres med utallige variasjoner av tilbehør.

Normalt sett pleier vi å servere ostesuffleen sammen med loff, salat, ananasbiter og bogskinke på boks. Oppskriften på ostesuffleen er oppskriften som har blitt brukt av samboerens familie.

Ostesufflé

Ingredienser

Sufflé:

  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 ts salt
  • 200 g jarlsbergost, i terninger
  • 4 egg

Tilbehør:

  • loff
  • grønn salat
  • skinkeboks, bog
  • ananasbiter, gjerne hermetisk

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggehvitene stive. Smør en ildfast form. Kutt jarlsbergen i små terninger. Forvarm ovnen til 200 °C.
  2. Lag vanlig hvit saus av smør, mel og melk.
  3. Ta gryten til side og tilsett salt, ost og eggeplommer.
  4. Når all osten har smeltet, skjær forsiktig inn eggehviten.
  5. Hell blandingen over i den smurte ildfaste formen og sett inn i ovnen.
  6. Stek suffleen i 45 minutter. La gjerne suffleen hvile litt i ovnen om du kan, skru da gjerne av ovnen 5-10 minutter i forkant, avhengig av hvor godt ovnen din holder på varmen.
  7. Server med salat, skinke, ananas og loff.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook