Kokebloggens favorittlasagne ble det valgt å lage hvitløks..." /> Kokebloggens favorittlasagne ble det valgt å lage hvitløks..." /> Gå til innhold
13/06/2018

Hel hvitløksloff med ost

Publisert: av

Som tilbehør til Kokebloggens favorittlasagne ble det valgt å lage hvitløksbrød, denne gangen av en hel loff. Dette er noe jeg har til tider sett dukke opp i diverse sosiale medier og som jeg har syntes har sett veldig spennende og morsomt ut. Måtte selvfølgelig prøve dette.

Dette er en rett som garantert ikke kommer til bli glemt av gjestene dine, en morsom måte å servere hvitløksbrød på. Det tar ikke stor lenger tid enn det vil ta å steke hvitløksbaguetter fra frysedisken, så hvorfor ikke prøve deg på dette om du skal ha hvitløksbrød eller -baguetter til helgen?

Closeup | Hel hvitløksloff med ost

Det var ingenting å si på smakene det eneste jeg kunne tenke meg var at jeg kunne ha vært litt flinkere til å dytte osten ned i sprekkene og gjerne brukt litt mer ost og smør enn det som ble brukt, ellers var den helt spot on i forhold til smak. Merk at jeg ikke har fulgt noen oppskrift her, så mengden ingredienser i ev. andre oppskrifter er nok sikkert helt ok. Oppskriften min har blitt justert i henhold til tidligere forsøk.

Hel hvitløksloff med ost

Beregnet for 6-8 personer som siderett

Ingredienser

  • 1 hel loff
  • 125 g ost, skivet, i biter
  • 75 g smør, romtemperert
  • 5 fedd hvitløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 grader celcius.
  2. Kutt loffen i kryss, nesten helt ned til bunnen. Pass på at du ikke kutter for langt ned, slik at loffen deler seg. Toppen av loffen skal se ut som ett rutenett.
  3. Skiv opp og del 125 g ost i små biter. Finhakk 5 fedd hvitløk.
  4. I sprekkene fyller du inn smør, ost og hvitløk.
  5. Stek i midten av ovnen i 20 minutter til osten har blitt skikkelig smeltet.
  6. Server helt og la alle rive av sine egne biter.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook