Grøt er nok mange kjent med, men kanskje ikke alle er så godt kjent med maisgrøt? Man har kanskje hørt om det, men kanskje aldri laget det? Mye av dette tror jeg skyldes tilgjengeligheten på selve maismelet som denne grøten ofte baserer seg på. Har sett i diverse av de vanlige kjedene, men har ikke klart å oppdrive det enda, klart har man en vennlig butikksjef, så kan man sikkert få det bestilt inn om ønskelig.
Skulle det nå være seg slik at du vil prøve dette en gang, så kan jeg trøste deg med at de fleste av «asia-butikkene» har dette i sitt sortiment, betegnet som maismel, corn flour eller yellow corn flour. Det er veldig viktig å skille mellom det vi i Norge har lett tilgjengelig som maisstivelse og maismel, da dette på ingen måte har samme egenskaper.
Denne maisgrøten har en fin sødme som passer bra sammen med den salte smaken fra baconet, som også er med på gi retten en fin krønsj sammen med maiskornene.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 2,5 dl maismel
- 1 ss hvetemel
- 10 dl vann
- 2,5 dl melk
- 2 ss kondensert melk
- 1/2 ts salt
- 1/2 ts kanel
- 1 boks hermetisk mais
- 250 g scampi
- 400 g bacon
Fremgangsmåte
- Start med å ha 10 dl vann i en kjele og kok opp. Tilsett 2,5 dl maismel og 2 ss hvetemel og rør godt. La dette koke sakte opp igjen før du tilsetter 2,5 dl melk og 2 ss kondensert melk. Rør godt rundt og la det koke opp, før du skrur ned varmen.
- La det småkoke videre i 15 – 20 minutter til grøten har tyknet skikkelig.
- Stek eller damp 250 g scampi.
- Del 400 g bacon i biter og stek det sprøtt i en stekepanne.
- Når maisgrøten er ferdig, smak til med 1/2 ts salt og 1/2 ts kanel.
- Server maisgrøten med mais, sprøstekt bacon og scampi.