Mange er vel godt vant med den «kremete» varianten av potetsalat som ofte er basert på rømme eller Crème fraîche. Det er vel i grunn ikke så rart med tanke på at mesteparten av butikkens hyller bugner av denne typen potetsalater.
I det siste har det kommet noen alternativer i rekken av disse ferdig-salatene/ grill-tilbehøret. Men for meg er grilling noe enestående som krever utsøkt tilbehør. Blant favorittene finner i huset finner vi kremet potetsalat, grønn salat og coleslaw. Nylig har vi begynt å veksle litt med potetsalaten og slenger gjerne sammen en varm potetsalat istedenfor, slik som denne lune potetsalaten med asparges
Man kan selvfølgelig variere på tilbehør, men spinat er ofte en slager både i de varme salatene og den grønne salaten. Ofte faller valget på ingredienser som ikke bare tilføyer gode og friske smaker til salaten, men også frisker opp salaten med spennende og livlige farger.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 6-8 ny-poteter (små poteter)
- 2 tomater, i båter
- 1/2 løk, finsnittet
- 6 asparges, skråsnittet
- 1 håndfull spinat, grovt kuttet
- 25 g soltørkede tomater, grovhakket
- 25 g grillet syltet paprika (på glass), grovhakket
- 1 ss hvitvinseddik
- 2 ss olivenolje
- 2 ts sennep
- 1/2 sitron, saften
- olje til steking
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å koke potetene med skall.
- Når potetene nærmer seg ferdig, begynner du å gjøre klar resten av ingrediensene.
- Finsnitt løken i tynne skiver. Teknikken jeg benytter er å dele løken i to. Siden vi bare skal bruke halvparten av løken trenger jeg bare å kutte den ene halvparten i to, slik at det er en fjerdedels løk. For hver del av løken begynner å jeg å kutte på den tykkeste delen av løken, til jeg har jobbet meg til litt over halvparten og stykket begynner på bli litt ustødig. Deretter legger jeg resterende av løkbiten på siden og starter å kutte fra den tykkeste delen igjen.
- Kutt tomatene i grove båter og legg til sides.
- Ta aspargesen og brekk de, dette gjøres ved å ta aspargesen i hver ende og bøye til de knekker, de vil knekke omtrent på stedet hvor asparges går fra å være hard og trevlete til det myke. Legg vekk den nedereste delen og skråskjær den øverste biten i 3-4 biter avhengig av størrelsen.
- Finn frem spinaten og kutt den grovt. Legg litt av spinaten til sides, slik at du kan strl den over som pynt før servering.
- Grovkutt de soltørkede tomatene og paprikaen.
- Når potetene er ferdig og har fått avkjølt seg litt, skrell de og kutt de i 4 biter (kvarte båter).
- Ha litt olje i en panne. Start med å steke asparges, løk, spinat og tomater i ca. 3-4 minutter.
- Tilsett paprika og soltørkede tomater og stek videre i 2-3 minutter.
- Til slutt har du oppi potetbåtene og lar dette steke videre i 2-3 minutter.
- Bland sammen ingrediensene til vinegairetten, 1 ss hvitvinseddik, 2 ss olivenolje, 2 ts sennep og saften fra en halv sitron. Hell over salaten og bland godt inn.
- Smak til med salt og pepper.
- Før servering dryss gjerne litt olivenolje og friske grovhakkede spinatblader over.