Når det kommer til fisk har jeg gang på gang nevnt at jeg elsker enkle og rene smaker, og torsk servert med enkel mos, grønnsaker og smeltet smør er ett godt eksempel på nettopp dette.
Akkurat nå er det høysesong for skrei, og jeg vil anbefale alle som har mulighet til å bruke denne fantastiske ingrediensen om de har mulighet, nå hadde det seg slik at jeg tilfeldigvis hadde en del lettsaltet torsk liggende i fryseren og valgte istedet å bruke dette.
Torsken trekkes i vann og serveres sammen med en potet- og blomkålmos, dampet asparges, pepperrotpuré og smeltet kvitseidsmør.
Ingredienser
2 porsjoner
- 400 g torskefilét, lettsaltet
- 6 asparges
- 1 halvt blomkålhode
- 4 store poteter
- 1 pepperrot
- 8 ss smør
- 1 1/2 dl melk
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Sett på vannet til fisken og la de koke opp, og senk temperaturen til rett under kokepunktet.
- Skrell potetene del den i mindre biter. Rens blomkålen og del den i buketter. Ha poteter og blomkål i en kjele med vann, tilsett litt salt og kok opp.
- Skrell pepperroten og del den i små biter, ha litt vann i en liten kjele og tilsett pepperroten.
- Rens aspargesen og knekk av den nederste delen (ca. 3 cm, aspargesen vil knekke naturlig). Legg en rist i bunnen av en kjele og tilsett akkurat nok vann til at det går opp til risten, ha i aspargesen og gi det ett oppkok.
- Ha fisken i kjelen med vann og la det trekke i 8-10 minutter.
- Når potetene og blomkålen er ferdigkokt og blitt møre, heller du av vannet og moser det sammen med 4 ss smør og ca. 1 dl av melken. Smak til med salt og pepper.
- Med pepperroten heller du av vannet, blander inn 1 ss smør og resten av melken (1/2 dl) og kjører alt til en jevn masse med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
- Smelt resten av smøret og hell over fisken før servering. Ha gjerne over litt nykvernet pepper før servering.