Gå til innhold
13/06/2018

God gammeldags fiskegrateng

Publisert: av

Torsdager, ja torsdager har alltid så lenge jeg kan huske vært en fiskedag, og det er spesielt mors fiskegrateng som jeg husker best. Fiskegrateng er noe jeg regner med at de fleste har vært innom i barndommen sin, men som kanskje har gått litt i glemmeboken som voksen. Kan være at mange føler seg utrygge på det å lage gratenger, eller at de rett og slett føler det blir for mye styr.

Når det kommer til mange type gratenger, er disse rettene helt fantastiske retter å fryse ned, da de ikke taper seg så mye ved oppvarming. Det skal sies at all mat smaker best fersk og rett fra ovnen, men noe mat egner seg mer til nedfrysing en annen. Så da kan man jo tenke at man bruker litt ekstra tid på mat den ene gangen og tjener det inn igjen en annen gang.

Denne oppskriften er en veldig enkel og standard oppskrift på fiskegrateng, ganske lik den jeg selv har vokst opp med.

God gammeldags fiskegrateng

Ingredienser

  • 600 g torskefilet el. annen hvit fisk
  • 4 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 2 dl melk
  • 2 dl makaroni
  • 2 egg
  • 1 løk
  • 1 ts malt muskat
  • geriljemel el. brødrasp
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Rens fisken for ev. skinn og bein.
  2. Stivpisk eggehvitene, smør en ildfast form og sett til side.
  3. Forvarm ovnen til 200 °C.
  4. Lag hvit saus av smør, hvetemel og melk. Smak til med muskat, salt og pepper.
  5. Ta susen av varmen og bland inn eggeplommene i den hvite sausen.
  6. Kok makaroni i lettsalted vann i ca. 5 minutter.
  7. Skjær inn den stivpiskede eggehviten i sausen og hell den over i den ildfaste formen.
  8. Bland forsiktig inn løk, fisk og makaroni i sausen.
  9. Ha over geriljemel og sett i formen inn i ovnen. La den steke i ca. 45-60 minutter.
  10. Server gjerne med poteter, gulrotsalat og smeltet smør.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook