Biff stroganoff er en klassiker som ofte ble og fortsatt blir servert til festlige anledninger. Tror mye av grunnet til dette er at retten er full av smak og lette å tilberede i store kvantum. Retten skal ha sin opprinnelse fra Russland og angivelig ha blitt oppkalt etter familien Stroganov.
I forrige uke skrev jeg om Soyaglasert biff med vårløk, og nevnte da nettopp denne retten, biff stroganoff. Så jeg tenkte, hvorfor ikke slenge ut oppskriften jeg bruker. Oppskriften kan vel sies å være typisk tradisjonell, med noen små vrier her og der.
Ingredienser
- 800 g storfekjøtt, strimlet
- 1,5 gul løk, strimlet
- 1/2 rød paprika, finhakket
- 200 g sjampinjong, skivet
- 2 ss smør til steking
- 3 ss tomatpuré
- 2 ts dijonsennep
- 1 dl vann
- 1 dl kremfløte
- 2 dl crème fraîche
- salt og pepper
Fremgangsmåte
- Ha smør i en panne, og når pannen er varm, brun kjøttet til det får en fin stekeskorpe. Sett til side.
- Stek opp sjampinjong i en tørr panne, når mesteparten av væsken har fordampet, tilsett løk, paprika og smør og stek videre til løken har blitt gyllen. Smak til med salt og pepper.
- Ha kjøtt, sjampinjong og løk i en stor kjele, tilsett tomatpuré og bland godt. Stek videre i ca. 3 minutter. Tilsett vann og dijonsennep og la koke videre i 10-15 minutter.
- Tilsett kremfløte og crème fraîche og la koke videre i ca. 10 minutter til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Server med ris eller potetmos og ev. rotgrønsaker, gulrøtter eller rosenkål.