Gå til innhold
13/06/2018

Marinert svinespyd med couscoussalat

Publisert: av

Første dagen i juni markerer for mange starten på sommeren, selv om det i enkelte deler av landet kanskje ikke virker som om sommeren helt har kommet for å bli. Men grillen? Vel den er fremme, og jeg er nok ikke alene om å ha børstet støvet av grillen tidlig i år. Og jeg kan til stadighet kjenne en distinkt lukt av griller som tennes opp rundt om i nabolaget. Tanken som først treffer meg? Vel, man angrer kanskje litt på at man akkurat den dagen har handlet inn til spaghetti bolognese?

Så sommermat, vel sånn rent bortsett fra grill kommer man ikke unna lette og friske retter som passer seg helt ypperlig i sommervarmen. En av mine sommerfavoritter, couscous. Og da spesielt en variant av en couscoussalat. Gjerne med friske grønnsaker som er med på gi en herlig knasende sprø konsistens i salaten. Denne typen salater kan fint kombineres med kjøttyper som lam, kylling og som i denne oppskriften; svinekjøtt. Og ikke bare er couscousen lett å tilberede, det tar nesten ingen tid, slik at du heller kan nyte sommerværet ute fremfor å slave inne på kjøkkenet.

Featured | Marinert svinespyd med couscoussalat

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Marinert svinespyd

  • 600 g svin ytrefilet, delt i terninger
  • 1/2 dl ananasjuice
  • 1/2 dl soyasaus
  • 2 ts chillipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • olje til steking

Couscoussalat

  • 2 dl couscous
  • 2 dl grønnsakskraft
  • 1 grønn paprika, delt i biter
  • 1/2 rød chili, finhakket
  • 1/2 rød løk, finhakket
  • 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage marinaden til kjøttet, bland sammen 1/2 dl ananas juice, 1/2 dl soyasaus, 2 ts chilipulver og 2 ts paprikapulver. Rens og finhakk 1 fedd hvitløk og 1/2 rød chili og ha oppi.
  2. Del 600 g svin ytrefilet i terninger, ca. 2 cm x 2 cm. Ha kjøttbitene oppi en ziplock-pose eller lignende og hell over marinaden. Masser den godt inn og sett kjølig. Det bør stå i 1 – 2 timer før du steker kjøttet, helst over natten om mulig.
  3. Forvarm ovn til 200 grader celsius.
  4. Kok opp 2 dl grønnsakskraft. Ta kjelen av platen og ha i 2 dl couscous og 2 ss olivenolje. Rør rundt og dekk til og sett til sides. La stå i 10 minutter, til couscousen har trekt til seg all væsken. Har ikke alle væsken blitt trekt inn, la couscousen stå litt til.
  5. Tre kjøttbitene på grillspyd. Finn frem en stekepanne, ha i litt olje og varm opp til medium/ høy varme.
  6. Brun kjøttspydene på alle sider til de har fått en fin stekeskorpe.
  7. Ha de brunede kjøttspydene over i en ildfast form og sett inn i den forvarmede ovnen. La de stå i 8 – 10 minutter, til de er gjennomstekt. Snu de halveis i steketiden.
  8. Rens og del opp 1 grønn paprika i mindre biter. Rens og finhakk 1/2 rød chili og 1/2 rød løk.
  9. Når couscousen er ferdig, bruk en gaffel og «fluff» opp couscousen, bland inn grønn paprika, finhakket rød chili og finhakket rød løk.
  10. Server de marinerte svinespydene sammen med couscoussalaten.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook