Kvaliteten på den ferdig tilberedte kyllingen i kjøledisken i samtlige dagligvarebutikker kan vel sies å være så som så. Krydderblandingen og kjøttet kan vel nesten sies å være usmakelig. Hvorvidt produktene er sunne eller ikke skal jeg ikke spekulere i, men jeg kan si med sikkerhet at man har større kontroll på hva som er i maten om man lager den selv.
Hver fredag handler vi kylling i fra varmdisken hos Spar Kristensen og er kjempefornøyd med denne. Denne kyllingen er også noe av de sunnere man kan få tak i av «fast food» i butikken. Kunne sikkert gjerne laget kyllingen selv hver fredag, men vi gjør dette for enkelhetens skyld og har det som en tradisjon at vi tar en liten «helge-handel» på fredagen, til stor glede for den største av de små.
Marinaden til denne kyllingretten er både rask og enkel å lage, bør holde til ca. 2 kg kyllinglår. Jeg kjøper ofte kyllinglår på tilbud til 10,- / kg, disse er naturell og ikke krydret men av super kvalitet.
Ingredienser
- 4 hvitløksfedd, renset
- 1 sjalottløk
- 4 ss pinjekjerner
- 4 ss tomatpuré
- 1 ts chilipuré
- 1 ss honning
- 6 ss olivenolje
- 1 ss worcestersaus
- saften fra 1 sitron
- 1 ts rosmarinkrydder eller 1 kvist fersk rosmarin
- 1 ts salt
- 4 ss paprikakrydder
Fremgangsmåte
- Ha alle ingredienser med unntak av paprikakrydderet i en bolle og kjør til jevn masse, ev. kjør det jevnt i en blender eller annen kjøkkenmaskin.
- Sett ovnen til 175 grader.
- Husk at det er veldig viktig at kjøttet er helt tint før du begynner å varmebehandle det.
- Gni alle kyllinglårene godt inn med marinaden, la det gjerne ligge i kjøleskapet over natten men man kan strengt tatt steke de umiddelbart. Før du setter kyllinglårene inn i ovnen drysser du paprikakrydderet over kyllinglårene.
- Sett kyllinglårene midt i ovnen og la de steke i ca. 1 time. Når kyllingen er ferdig skal kjøttet løsne lett fra midtbeinet og det skal ikke være noe rødt/ rosa langs beinet.
- Server sammen med en god salat, ris eller brød. Eventuelt alene sammen med en dip.