Gå til innhold
13/06/2018

Stekt ris med bayonneskinke

Publisert: av

Har vært litt opptatt med juleutfarten i de siste dagene, så i dag serverer jeg dere en veldig enkel resteoppskrift, perfekt til en rask lunsj i løpet av romjulen.

Stekt ris er en rett som rett og slett er fantastisk til å bruke opp rester av mat, mye likt våre retter lapskaus og pytt i panne. Har man litt ris til overs fra dagen før og kanskje litt kjøtt? Det er ikke nødvendig med kjøtt da man i grunn kun trenger litt grønnsaker og egg.

Instagram | Stekt ris med bayonneskinke

I denne retten har jeg brukt rester og ingredienser jeg som regel har i hus, sånn som egg, paprika, chili, løk, soyasaus og sesamolje. Veldig smakfullt og veldig enkelt.

Stekt ris med bayonneskinke

Beregnet for 2 porsjoner

Ingredienser

  • 300 g kokt ris, kald
  • 200 g bayonneskinke, i biter
  • 1/2 gul løk, grovhakket
  • 2/3 grønn paprika, delt i strimer
  • 1 rød chili, i skiver
  • 1 egg
  • 1 ts soyasaus
  • 1/2 ts sesamolje
  • olje til steking
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Ha litt olje i en stor wok eller stekepanne og varm den opp til middels/ høy varme.
  2. Finhakk 1/2 gul løk og ha den i oppi wok-pannen og stek den i 1 – 2 minutter til den har blitt myk og nesten gjennomsiktig.
  3. Rør inn 300 g kokt ris og stek videre under omrøring i 2 – 3 minutter.
  4. Dytt risen til sides og knekk 1 egg i midten av pannen, rør raskt rundt i dette og stek egget i 1 -2 minutter til dette har blitt fast.
  5. Del 2/3 grønn paprika i strimler og 1 rød chili i skiver.
  6. Bland egg og ris sammen og tilsett 200 g bayonneskinke, 2/3 grønn paprika og 1 rød chili. Stek videre under stadig omrøring i 2 – 3 minutter.
  7. Til slutt har du i 1 ts soyasaus og 1/2 ts sesamolje. Rør rundt og stek videre i 1 – 2 minutter. Smak til med salt og pepper.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook