Gå til innhold
13/06/2018

Linguine alfredo med pannestekt kylling

Publisert: av

Alfredosaus er en kremet variant av en ostesaus og har sin opprinnelse fra Lazio i Italia, men da i utgangspunktet servert med fettucine. Som jeg har nevnt tidligere, er det ikke bare bare å få tak i fettucine i butikkene her i Norge. Jeg føler derimot at linguine absolutt ikke er noe dårlig alternativ til denne type saus, skulle du ønske å komme litt nærmere typen fettucine kan du prøve tagliatelle.

Denne oppskriften er i utgangspunktet en kjøttvariant av en kjøttfri Linguine alfredo som jeg serverte i anledning valentines tidligere i år. Oppskriften finner du her, men du vil nok fort merke at selve oppskriften på saus og pasta er lik som her.

Linguine alfredo med pannestekt kylling

Beregnet for 2 vokse og 2 barn

Ingredienser

  • 500 g kyllingbrystfilet
  • 400 g linguine eller annen pasta
  • 100 g smør
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 4 dl kremfløte
  • 100 g parmesan
  • 2 ss kremost
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Krydre 500 g kyllingbrystfilet lett med litt salt og pepper på overflaten.
  2. Ha vann i en kjele ha den på en plate og skru opp varmen til oppkok. Når vannet koker har du i litt salt og 400 g linguine.
  3. Smelt  100 g smør i en kjele, finhakk 1 hvitløksfedd og ha det i sammen med smøret og la det frese i 1-2 minutter.
  4. Hell over 4 dl kremfløte og ha i  2 ss kremost. Rør forsiktig rundt til det begynner å danne seg små bobler, men ikke la det koke.
  5. Ha i 100 g parmesan og la dette smelte, smak til med salt og pepper. Sett til sides på lav varme og rør innimellom.
  6. Stek kyllingbrystfiletene i en panne med olje på medium-sterk varme.
  7. Når pastaen er ferdig, heller du av vannet og rører inn alfredosausen. Server sammen med de stekte kyllingbrystfiletene.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook