Alfredosaus er en kremet variant av en ostesaus og har sin opprinnelse fra Lazio i Italia, men da i utgangspunktet servert med fettucine. Som jeg har nevnt tidligere, er det ikke bare bare å få tak i fettucine i butikkene her i Norge. Jeg føler derimot at linguine absolutt ikke er noe dårlig alternativ til denne type saus, skulle du ønske å komme litt nærmere typen fettucine kan du prøve tagliatelle.
Denne oppskriften er i utgangspunktet en kjøttvariant av en kjøttfri Linguine alfredo som jeg serverte i anledning valentines tidligere i år. Oppskriften finner du her, men du vil nok fort merke at selve oppskriften på saus og pasta er lik som her.
Beregnet for 2 vokse og 2 barn
Ingredienser
- 500 g kyllingbrystfilet
- 400 g linguine eller annen pasta
- 100 g smør
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 4 dl kremfløte
- 100 g parmesan
- 2 ss kremost
- salt og pepper
- olje til steking
Fremgangsmåte
- Krydre 500 g kyllingbrystfilet lett med litt salt og pepper på overflaten.
- Ha vann i en kjele ha den på en plate og skru opp varmen til oppkok. Når vannet koker har du i litt salt og 400 g linguine.
- Smelt 100 g smør i en kjele, finhakk 1 hvitløksfedd og ha det i sammen med smøret og la det frese i 1-2 minutter.
- Hell over 4 dl kremfløte og ha i 2 ss kremost. Rør forsiktig rundt til det begynner å danne seg små bobler, men ikke la det koke.
- Ha i 100 g parmesan og la dette smelte, smak til med salt og pepper. Sett til sides på lav varme og rør innimellom.
- Stek kyllingbrystfiletene i en panne med olje på medium-sterk varme.
- Når pastaen er ferdig, heller du av vannet og rører inn alfredosausen. Server sammen med de stekte kyllingbrystfiletene.