Satayspyd er en smakfull forrett som får frem apetitten i selv den små-spiste slanker. Denne oppskriften er noe forenklet i forhold til hva en vanligvis ville blitt servert i Thailand, men denne enkle marinaden tilfører kjøttet en herlig aroma og smak du ikke vil bli skuffet over.
Obs. Kjøttet bør bør helst ligge i marinaden minst 2 timer før steking.
Ingredienser
Rikelig til 4 personer som forrett:
- 4 stk kyllingbrystfileter (store)
- 5 ss soyasaus
- 1 ss maisenna
- 1 ts gurkemeie
- 2 fedd hvitløk
- 2 cm terning ingefærrot
- 1/2 Slangeagurk
Peanøttsaus:
- 2 ss Peanøttolje
- 1/2 Løk
- 1 Fedd hvitløk
- 4 ss Peanøttsmør (grovt)
- 4-5 ss Vann
- 1/2 ts chilipulver
Fremgangsmåte
Satayspyd:
- Rens og del kyllingen opp i ca. 2-3 cm terninger, pass på at alle bitene er noenlunde like for å få en et jevnt stekeresultat. Du kan også alternativt kutte kyllingen i tynne strimler og tre de på spydet i folder. Jeg vil anbefale å benytte terninger da det er lettere å steke de bra på denne måten.
- Rens og finhakk ingefær og hvitløk.
- Ha soyasaus, maisenna og gurkemeie i en bolle, rør dette til en jevn blanding før du tilsetter den finhakkede ingefæren og hvitløken.
- Legg plastfolie over bollen og sett dette kjølig eller i kjøleskap. La dette ligge i minst 2 timer å marinere seg, det kan gjerne ligge over natten om ønskelig.
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Når kyllingbitene er ferdig-marinert, trer du disse bitene på et grillspyd/bambusspyd.
- Varm opp en stekepanne med litt olje oppi og bruk kyllingen litt på hver side til den har fått en gyllen overflate.
- Fordel spydene jevnt på et stekebrett og sett de inn i den ovnen og la de steke i ca 12 minutter.
- Er du usikker på om kyllingen er stekt helt igjennom, kan du lage et lite snitt inn til spydet i et av de groveste kyllingstykkene.
Peanøttsaus:
- Finhakk løk og hvitløk.
- Ha peanøttoljen i en gryte med tykk bunn og varm opp til middels sterk varme.
- Tilsett løk og hvitløk og stek dette under jevnlig omrøring til løken blir gyllen og myk. Pass på at løken ikke brunes.
- Ha oppi peanøttsmør, vann og chilipulveret, gi den en siste omrøring før du lar dette småkoke i 2-3 minutter.
Server spydene med peanøttsausen og slangeagurk i biter.