Gå til innhold
13/06/2018

Satayspyd med ingefærmarinert kylling og peanøttsaus

Publisert: av

Satayspyd er en smakfull forrett som får frem apetitten i selv den små-spiste slanker. Denne oppskriften er noe forenklet i forhold til hva en vanligvis ville blitt servert i Thailand, men denne enkle marinaden tilfører kjøttet en herlig aroma og smak du ikke vil bli skuffet over.

Obs. Kjøttet bør bør helst ligge i marinaden minst 2 timer før steking.

Ingredienser

Rikelig til 4 personer som forrett:

  • 4 stk kyllingbrystfileter (store)
  • 5 ss soyasaus
  • 1 ss maisenna
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 cm terning ingefærrot
  • 1/2 Slangeagurk

Peanøttsaus:

  • 2 ss Peanøttolje
  • 1/2 Løk
  • 1 Fedd hvitløk
  • 4 ss Peanøttsmør (grovt)
  • 4-5 ss Vann
  • 1/2 ts chilipulver

Fremgangsmåte

Satayspyd:

  1. Rens og del kyllingen opp i ca. 2-3 cm terninger, pass på at alle bitene er noenlunde like for å få en et jevnt stekeresultat. Du kan også alternativt kutte kyllingen i tynne strimler og tre de på spydet i folder. Jeg vil anbefale å benytte terninger da det er lettere å steke de bra på denne måten.
  2. Rens og finhakk ingefær og hvitløk.
  3. Ha soyasaus, maisenna og gurkemeie i en bolle, rør dette til en jevn blanding før du tilsetter den finhakkede ingefæren og hvitløken.
  4. Legg plastfolie over bollen og sett dette kjølig eller i kjøleskap. La dette ligge i minst 2 timer å marinere seg, det kan gjerne ligge over natten om ønskelig.
  5. Forvarm ovnen til 190 grader.
  6. Når kyllingbitene er ferdig-marinert, trer du disse bitene på et grillspyd/bambusspyd.
  7. Varm opp en stekepanne med litt olje oppi og bruk kyllingen litt på hver side til den har fått en gyllen overflate.
  8. Fordel spydene jevnt på et stekebrett og sett de inn i den ovnen og la de steke i ca 12 minutter.
  9. Er du usikker på om kyllingen er stekt helt igjennom, kan du lage et lite snitt inn til spydet i et av de groveste kyllingstykkene.

Peanøttsaus:

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Ha peanøttoljen i en gryte med tykk bunn og varm opp til middels sterk varme.
  3. Tilsett løk og hvitløk og stek dette under jevnlig omrøring til løken blir gyllen og myk. Pass på at løken ikke brunes.
  4. Ha oppi peanøttsmør, vann og chilipulveret, gi den en siste omrøring før du lar dette småkoke i 2-3 minutter.

Server spydene med peanøttsausen og slangeagurk i biter.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook