Gå til innhold
13/06/2018

Kyllinggryte med ris og chorizo

Publisert: av

Denne retten falt umiddelbart i smak hos hele familien, og er en oppskrift som garantert får plass i neste kokebok. Smakene i retten er en herlig blanding av godt krydder og sødme. Mye av oppskriften baserer seg på typiske spanske ingredienser, og kan minne litt om den kreolske retten jambalaya.

Ingredienser | Kyllinggryte med ris og chorizo

Jeg valgte å bruke hermetiske cherrytomater, men de kan byttes ut med andre typer hermetiske tomater etter ønske. Det er også mulig å bytte ut chorizoen med rå chorizo om du ikke ønsker like mye tyggemotstand i retten, men jeg foretrekker den spekede varianten.

Chorizo | Kyllinggryte med ris og chorizo

I det siste har jeg fått helt dilla på å bruke chorizo som grunnlag for en del av rettene mine. Chorizo er en spansk pølse som i hovedsak er krydret med paprika, men ofte kan man finne hvitløk og andre typer urter i den. Både fargen og smaken chorizoen bidrar med i retten er nesten guddommelig.

Steking | Kyllinggryte med ris og chorizo

Det som er så fantastisk når man bruker chorizo som en slags base for retten er den herlige fargen som setter seg i resten av ingrediensene. Her ser du chorizoen som har stekt seg litt i olje og har frigitt en helt vanvittig farge i oljen som igjen setter seg i hvitløken og kyllingen.

Wok | Kyllinggryte med ris og chorizo

Siden det er en del ingredienser i denne retten og jeg ofte ønsker å bruke opp mesteparten av ingrediensene, så langt det er mulig, blir denne retten ganske stor og kan fint mette 4-6 voksne personer.

Closeup | Kyllinggryte med ris og chorizo

Ikke bare er retten ett fargespill å se på men smakene treffer på alle de riktig stedene.

Kyllinggryte med ris og chorizo

Beregnet for 4-6 voksne

Ingredienser

Kyllinggryte med ris og chorizo

  • 500 g kylling, lårfilet, i biter
  • 225 g chorizo, speket, i biter
  • 300 g kikerter, ferdig bløtlagt
  • 350 g mais
  • 400 g hermetiske tomater
  • 2 dl basmatiris, ukokt
  • 4 dl vann
  • 1 grønn paprika, i biter
  • 1 rød paprika, i biter
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ts paprikakrydder
  • 1 ts salt
  • 1 ts svart pepper, malt
  • 50 g dill, finhakket
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å fjerne skinnet på 225 g chorizo og kutt den i små biter og legg til sides.
  2. Finhakk 2 fedd hvitløk og 1 rød chili, husk å fjerne frøene fra chilien før du finhakker hvis du ikke ønsker den så sterk. Legg til sides.
  3. Kutt 1 grønn paprika og 1 rød paprika i biter og legg til sides.
  4. Del opp 500 g kyllinglårfilet i mindre biter og legg til sides.
  5. Ha litt olje i en wok eller stor stekepanne. La den bli tilstrekkelig varm.
  6. Legg oppi 225 g chorizo og la den frese i 1-2 minutter.
  7. Tilsett hvitløk og chili og la det frese videre i 1 minutt, før du tilsetter 500 g kylling og lar det steke videre i 3-4 minutter. Det er ikke så viktig at kyllingen blir helt gjennomstekt, men gjerne pass på at alle overflater har fått farge.
  8. Ha i paprikaene og la alt steke videre i 1 minutt, før du har i 300 g kikerter, 350 g mais og 2 ts paprikakrydder. La dette steke videre i 1-2 minutter.
  9. Hell over de hermetiske tomatene, knus disse lett med en gryteskje og dette koke videre i 2-3 minutter.
  10. Ha til slutt i 2 dl basmatiris og 4 dl vann og la dette koke videre i 20-25 minutter, til risen er ferdigkokt.
  11. Smak til med salt og pepper.
  12. Finhakk dill og strø det over før servering.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook