Gå til innhold
13/06/2018

Stekt ris med tunfisk og erter

Publisert: av

Stekt ris er for meg «restemat», og som oftest lager jeg dette etter at vi har hatt grillet kylling og ris, da ris og kylling er ett fantastisk utgangspunkt for stekt ris. Men nå har det seg slik at det ofte blir rester av ris uten at vi har hatt kylling. Da pleier jeg og finne frem en boks tunfisk og bruker dette som erstatning for kylling.

Det er fint mulig å bruke andre typer kjøtt i stekt ris, men dette er kjøttyper jeg ofte har tilgjengelig. Når man kjøper stekt ris på restaurant er det ofte at man får med reker og en form for «kokt» skinke.

Som med all annen stekt ris er fremgangsmåten enkel.

Stekt ris med tunfisk og erter

Ingredienser

  • 150 g ris, langkornet, avkjølt ferdigkokt
  • 1 boks tunfisk i vann
  • 50 g frosne erter
  • 1 egg
  • olje, til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å ta frem alle ingrediensene.
  2. Varm opp en wok med olje. ha oppi risen under omrøring. La dette steke i 2-3 minutter før du tilsetter frosne erter og tunfiskbiter.
  3. Fortsett å steke risen videre i 1-2 minutter, lag et hull i midten av woken og knekk egget oppi. Rør egget godt, slik at det ikke svir seg i bunnen, men lager fine biter med stekt egg.
  4. Bland alt godt sammen og la det steke videre i 2-3 minutter.
  5. Om ønskelig kan du avslutte med litt sesamolje eller soyasaus. I så fall lar du det steke i ytterligere 1-2 minutter.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook