Pasta har klart å bli en av nordmenns folkefavoritter, og da tenker jeg ikke bare på spaghetti i kjøttsaus. Mer spesifikt noe som står på menyene på mange restauranter, nemlig spicy pasta. Spicy pasta er ofte servert med kylling og en litt spicet kremet saus.
Denne oppskriften har ikke fullt så mye saus som man vil være vant til, og kanskje ikke så sterk som navnet vil tilsi, så om man ønsker enda litt mer piff i retten kan man ev. tilsette mer chili eller velge å knuse inn chilifrøene. Har også byttet ut kyllingen her med scampi og svinekjøtt.
Chilien gir denne retten et lite kick og jobber perfekt sammen med den syrlige smaken fra dressingen. Håper det smaker.
Ingredienser
Pasta
- 300 g linguine, tørr
- 100 g svinefilét, i tynne skiver
- 24 scampi, rå, renset
- 12 cherrytomater, delt i to
- 200 g sukkerter, renset, delt i biter
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 chili, renset og finhakket
- 50 g basilikum, fersk
- salt og pepper
Dressing
- 2 ss kremost
- 2 lime, revet skall og saft
- 2 ss rørsukker
Fremgangsmåte
- Start med å sette på vannet til pastaen og salt rikelig. Når vannet koker ha oppi pastaen og kok etter anvisningen på pakken.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen, start med rørsukker og limesaft og rør rundt til sukkeret har løst seg opp. Tilsett kremosten og limeskallet, bland godt og sett kjølig.
- Varm olje i en wok og fres chili og hvitløken raskt i 30 sekunder, tilsett svinekjøttet og scampien og stek videre til dette er gjennomstekt omtrent 3 minutter.
- Tilsett cherrytomatene og sukkertene og stek videre i rundt 3 minutter til tomatene har begynte å bli bløte. Riv inn litt basilikumblader og smak til med salt og pepper.
- Vend inn pastaen i blandingen.
- Hell over dressingen like før servering.