Jeg har i lengre tid ønsket å prøve meg på noen retter med banan. Banan er for meg en spennende ingrediens som kanskje brukes litt for lite i matlaging. Noe av årsaken er kanskje at når man varmer banan ofte kan skape en veldig intens sødme i retten som vil kunne overdøve resten av smakene. Men om man prøver seg med noen tilsvarende sterke smaker for å lage kontrast kan man enten ende opp med totalt kaos hvor alle smakene kjemper om en plass eller fantastisk harmonerende smaker.
I denne retten har jeg prøvd å lage kontraster både i konsistens og smaker ved å bringe inn kraftige smaker fra typiske krydder man finner i karriretter og god krønsj fra peanøttene.
Beregnet for 2 voksne og 2 barn
Ingredienser
- 500 g kyllinglårfilet, delt i biter
- 350 g risnudler
- 1 gul løk, i strimler
- 1 rød chili, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 bit ingefær (2 cm x 2 cm), finhakket
- 2 bananer, delt i skiver
- 100 g rosiner
- 100 g peanøtter, usaltede, grovhakkede
- 1 ts garam masala
- 1 ts gurkemeie
- 2 ts malt koriander
- 25 g fersk koriander
- salt og pepper
- olje til steking
Fremgangsmåte
- Del 500 g kyllinglårfilet i mindre biter og legg til sides.
- Rens og kutt 1 gul løk i strimler. Finhakk 2 fedd hvitløk, 1 rød chili og 1 bit ingefær. Fjern gjerne frøene fra chilien om du ikke ønsker en fullt så sterk rett.
- Ha i litt olje i en stekepanne eller wok og varm opp til medium/ høy varme.
- Stek finhakket hvitløk, chili og ingefær sammen med kyllingbitene i 3 – 5 minutter til de er blitt gjennomstekt og legg de til side.
- Kok opp vann til nudlene. Når vannet koker har du i 350 g risnudler. La de koke i 8 – 10 minutter til de har blitt myke. Rør litt i nudlene innimellom slik at de ikke klistrer seg for mye til hverandre. Når nudlene er ferdig, skyll de i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
- Skru ned temperaturen på platen til medium varme og ha i litt mer olje. Ha i løken og la den steke i 4 – 5 minutter til den har begynt å bli myk og gjennomsiktig.
- Del 2 bananer i skiver og tilsett bananbitene og 100 g rosiner i pannen sammen med løken. La det steke videre i 2 – 3 minutter før du har i 1 ts garam masala, 2 ts malt koriander og 1 ts gurkemeie.
- Stek videre under omrøring i 2 minutter før du har i kyllingbitene igjen og blander godt. Pass på å ikke blande for kraftig da bananene fort går i oppløsing.
- Fortsett stekingen i 3 – 4 minutter og smak til med salt og pepper.
- Server sammen med nudler, grovhakkede peanøtter og fersk koriander på toppen.
Del din mening!
comments powered by Disqus