Gå til innhold
21/06/2017

Kylling i karrisaus med banan og rosin

Publisert: av

Jeg har i lengre tid ønsket å prøve meg på noen retter med banan. Banan er for meg en spennende ingrediens som kanskje brukes litt for lite i matlaging. Noe av årsaken er kanskje at når man varmer banan ofte kan skape en veldig intens sødme i retten som vil kunne overdøve resten av smakene. Men om man prøver seg med noen tilsvarende sterke smaker for å lage kontrast kan man enten ende opp med totalt kaos hvor alle smakene kjemper om en plass eller fantastisk harmonerende smaker.

I denne retten har jeg prøvd å lage kontraster både i konsistens og smaker ved å bringe inn kraftige smaker fra typiske krydder man finner i karriretter og god krønsj fra peanøttene.

Kylling i karrisaus med banan og rosin

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

  • 500 g kyllinglårfilet, delt i biter
  • 350 g risnudler
  • 1 gul løk, i strimler
  • 1 rød chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 bit ingefær (2 cm x 2 cm), finhakket
  • 2 bananer, delt i skiver
  • 100 g rosiner
  • 100 g peanøtter, usaltede, grovhakkede
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 25 g fersk koriander
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Del 500 g kyllinglårfilet i mindre biter og legg til sides.
  2. Rens og kutt 1 gul løk i strimler. Finhakk 2 fedd hvitløk, 1 rød chili og 1 bit ingefær. Fjern gjerne frøene fra chilien om du ikke ønsker en fullt så sterk rett.
  3. Ha i litt olje i en stekepanne eller wok og varm opp til medium/ høy varme.
  4. Stek finhakket hvitløk, chili og ingefær sammen med kyllingbitene i 3 – 5 minutter til de er blitt gjennomstekt og legg de til side.
  5. Kok opp vann til nudlene. Når vannet koker har du i 350 g risnudler. La de koke i 8 – 10 minutter til de har blitt myke. Rør litt i nudlene innimellom slik at de ikke klistrer seg for mye til hverandre. Når nudlene er ferdig, skyll de i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  6. Skru ned temperaturen på platen til medium varme og ha i litt mer olje. Ha i løken og la den steke i 4 – 5 minutter til den har begynt å bli myk og gjennomsiktig.
  7. Del 2 bananer i skiver og tilsett bananbitene og 100 g rosiner i pannen sammen med løken. La det steke videre i 2 – 3 minutter før du har i 1 ts garam masala, 2 ts malt koriander og 1 ts gurkemeie.
  8. Stek videre under omrøring i 2 minutter før du har i kyllingbitene igjen og blander godt. Pass på å ikke blande for kraftig da bananene fort går i oppløsing.
  9. Fortsett stekingen i 3 – 4 minutter og smak til med salt og pepper.
  10. Server sammen med nudler, grovhakkede peanøtter og fersk koriander på toppen.

Forrige og neste innlegg

Del din mening!

comments powered by Disqus

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook