Gå til innhold
13/06/2018

Ørret med kapersvinegairette servert på perle couscous med brokkoli

Publisert: av

Skal vi ha laks er det fort gjort at vi går for den enkle varianten med poteter, agurksalat og rømme. Hvorfor ikke? Det er jo så enkelt og smakfullt. Vel noen ganger kan det føles greit å prøve litt nye smaker. Så denne gangen «pimpet» jeg opp agurksalaten litt, med noen mer spenstige smaker.

Når det kommer til perle couscousen må jeg helt ærlig innrømme, at dette i grunn ble kjøpt inn på grunn av hvordan de så ut. Vi er allerede stor fan av den ordinære couscousen, men denne ser så mye mer spennende ut. Retten ville nok fungert helt fint med vanlig couscous, men vi spiser nå litt med øyene, gjør vi ikke? Perle couscous er å få tak i de fleste Meny-butikker da av merket Al’fez. Jeg har foreløpig ikke sett dette i andre butikker enda.

Retten er rask og enkel å slenge sammen og har en herlig frisk smak.

Ørret med kapersvinegairette servert på perle couscous med brokkoli

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Couscous

  • 200 g perle couscous
  • 3 dl vann
  • 1/2 ts salt

Ørret

  • 700 g ørretfilet, med skinn
  • salt og pepper
  • olje til steking

Kapersvinegairette

  • 1/2 slangeagurk, i tynne skiver
  • 4 ss eplecidereddik
  • 2 ss kapers, uten lake
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts dijonsennep
  • 1/2 ts flaksalt
  • grovkvernet pepper

Tilbehør

  • 75 g pistasjnøtter, uten salt, grovhakket
  • 1 brokkoli, i små buketter

Fremgangsmåte

  1. Fyll en liten kjele med 3 dl vann og ha i 1/2 ts salt og 200 g perle couscous. Gi det ett lite oppkok og skru ned temperaturen slik at det småkoker. Sett på lokk og la stå 10 – 11 minutter, til vannet har trekt inn i couscousen. Sett kjelen til sides med lokket på og la den stå i 4 – 5 minutter.
  2. Skjær 1/2 slangeagurk i tynne skiver og bland sammen med 4 ss eplecidereddik, 2 ss kapers, 2 ss olivenolje, 2 ts dijonsennep. Smak til med flaksalt og pepper. Sett kjølig mens du gjør klar resten av retten.
  3. Fjern eventuelle skjell fra skinnet på 700 g ørretfilet, del i 4 porsjons-stykker og krydre med salt og pepper. Tilsett litt olje i en stekepanne og varm opp til medium/ høy varme. Stek ørretfiletene med skinnsiden ned til de ha blitt stekt 2/3 av veien opp på kjøttstykket. Når fisken er stekt 2/3 av veien, snur du fisken og lar den steke i ytterligere 1 – 2 minutter. Fisken kan gjerne være litt mindre stekt i midten, litt mørkere rosa.
  4. Rens og del 1 brokkoli i små buketter, kok opp vann og ha i brokkolibukettene, la det koke i 2 – 4 minutter litt avhengig av størrelsen.
  5. Når couscousen har hvilt ferdig kan du ta en gaffel og røre rundt i couscousen slik at den blir litt luftigere.
  6. Grovhakk 75 g pistasjnøtter.
  7. Server ørretfileten over couscousen og brokkolien. Ha over litt av kapersvinegairetten og grovhakkede pistasjnøtter.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook