Gå til innhold
13/06/2018

Spicy asiatiskinspirert spaghetti

Publisert: av

Det er noe med sterk mat som appellerer til meg. Den varme følelsen man får når man kjenner chilien spre seg i munnen, når leppene og tungen nesten blir nummen. Nå skal det nevnes at jeg som oftest lager mat til flere her i huset enn bare meg selv, så litt påpasselig med styrken må jeg være. Men da er ekstra flott at det finnes sauser man kan slenge på, sånn som sriracha som for tiden er en av favorittene. Det har kommet en del forskjellige varianter av det som omtales som «hot sauce» på markedet i Norge. Trolig er det nok Tabasco som er den sausen vi tidligere i Norge var mest kjent med, selv om sriracha nå i forskjellige varianter har klart å skaffe seg en plass i hyllene. Den har kanskje fått ett noe ufortjent «hipster-stempel» og om du ikke vil kjøpe en flaske, vil jeg iallefall anbefale deg å prøve litt neste gang du ser den på bordet på restauranten.

Closeup | Spicy asiatiskinspirert spaghetti

Når det kommer til retter hvor man skal bruke kjøttdeig og det er mye krydder og smak, kan man fint bruke kyllingkjøttdeig eller svinekjøtt som erstatning så fremt man ikke skal forme noe ut av deigen. Både kylling og svin inneholder lite fett og gjør at kjøttet binder seg litt dårligere av seg selv. Men i retter som denne hvor vi bare ønsker å steke kjøttdeigen som kjøttdeig, passer det ypperlig med å bruke svinekjøtt. Svin anses for å være ett magert kjøtt og ikke minst er det mye rimeligere enn kjøttdeig av storfe, så godt for både deg og lommeboken.

Spicy asiatiskinspirert spaghetti

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Pasta

  • 400 g spaghetti, ukokt
  • 2 ts salt

Spicy kjøttblanding

  • 400 g kjøttdeig av svin
  • 5 ss rapsolje
  • 2-3 tørkede chili, frøene fjernet
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss ketjap manis
  • 3 ss soyasaus
  • 1 ss mørk risvin
  • 1 ss sriracha

Tilbehør

  • 300 g bønnespirer
  • 150 g peanøtter, hakkede
  • 3 vårløk, i skiver
  • 1 rød chili, i tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. Finn frem en kjele til spaghettien, ha i vann og 2 ts salt. Kok opp.
  2. Når vannet har begynt å fosskoke, ha oppi 400 g spaghetti og vend den inn slik at spaghettien kommer helt under vann. Skru ned temperaturen litt, slik at det ikke koker over. Koketiden på pasta kan variere, så sjekk pakken for anvisning og koketid.
  3. I en bolle bland sammen 400 g kjøttdeig av svin, 2 ss ketjap manis og 3 ss soyasaus.
  4. Ha 3 ss rapsolje i en wokpanne og sett platen på medium/ høy varme.
  5. Grovhakk 2 – 3 tørkede chili i biter, fjern gjerne frøene om du ønsker en litt mildere smak. Bruk gjerne færre chili også, men husk at det er mye smak i de tørkede chiliene og de er ikke fullt så sterke om du fjerner frøene.
  6. Finhakk 2 fedd hvitløk.
  7. Skyll 300 g bønnespirer i vann og la de renne av seg.
  8. Når wokpannen er blitt varm, ha i den tørkede chilien og la dette frese raskt i 1 minutt før du tilsetter finhakket hvitløk og lar dette frese videre i 1 minutt til hvitløken har begynt å bli gyllen.
  9. Ha i svinekjøttet og stek under omrøring i 3 – 4 minutter til all kjøttdeigen har blitt godt stekt.
  10. Tilsett 1 ss mørk risvin og 1 ss sriracha. Bland dette godt inn og sett woken til sides.
  11. Når spaghettien er ferdigkokt, hell av vannet og bland inn bønnespirene.
  12. Grovhakk 150 g peanøtter, del 3 vårløk i skiver og 1 rød chili i tynne skiver.
  13. Server spaghettien og bønnespirene sammen med den spicy kjøttblanding toppet med peanøtter, vårløk og chili.
  14. Bland godt før du starter å spise.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook