Gå til innhold
13/06/2018

Kremet kylling- og chorizoform med butterdeiglokk

Publisert: av

Chorizo… Ja, hva skal en si. Denne svinepølsen med spansk opphav er vel noe vi nordmenn nå har blitt godt kjent med. Ikke bare er den blitt svært populær men den er heller ikke spesielt vanskelig og oppdrive i butikkene. Chorizoen har en sterkt krydret smak og en kraftig rød farge som kommer fra tørket rød paprika. Man kan få tak i ustekt chorizo i noen butikker, men det mest vanlige er den spekede varianten.

Personlig foretrekker jeg den spekede varianten, da den tilføyer så vanvittig mye til enkelte retter både i form av smak og farge. Sammen med kylling… vel kylling med sin milde smak er en perfekt match med chorizo… iallefall etter min mening.

Form | Kremet kylling- og chorizoform med buttderdeiglokk

Og så var det søtpoteten. Jeg skrev tidligere i ett innlegg at søtpoteten kom for fullt til Norge i 2014. Dette var en supertrendy ingrediens både i 2014 og igjennom 2015. Nå er det sånn med trender at de har en tendens til å dabbe av. Kommer nordmenn til å miste interessen for denne fantastiske rotgrønnsaken? Så langt i 2016, ser man ingen tegn til det iallefall, nordmenn har rett og slett lagt sin elsk på den og det virker som om den har kommet for å bli. Selv om den ikke er i slekt med poteten kan den brukes til omtrent det samme en vanlig potet kan brukes til. Kok , mos , friter eller bak de… det finnes rett og slett så mange måter å tilberede de på at man like gjerne kan gi opp å nevne de.

Kremet kylling- og chorizoform med buttderdeiglokk

Beregnet for 2 voksne og 2 barn

Ingredienser

Kylling- og chorizoform med butterdeiglokk

  • 600 g kyllingbrystfilet, i biter
  • 4 plater butterdeig (nok til å dekke formen)
  • 100 g chorizo, speket, i biter
  • 100 g spinat, grovskjært
  • 5 vårløk, delt i biter
  • 3 dl kyllingkraft
  • 2 ss cremé fraîche
  • 2 ss hvetemel
  • 1 eggeplomme
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • litt hvetemel

Edamamebønnestuing med fennikel

  • 300 g edamamebønner (soyabønner)
  • 1 fennikel,medium , tynne skiver
  • 1 dl kyllingkraft
  • 2 ss smør
  • 1 ss hvetemel

Søtpotetmos med bacon

  • 400 g søtpoteter, store biter
  • 150 g bacon, i terninger
  • 2 ss smør
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 grader celsius over og undervarrme og ta ut 4 plater med butterdeig (ev. mer om du bruker en større form).
  2. Del 600 g kyllingbrystfilet i biter og fjern skinnet fra 100 g chorizo og del den i små terninger.
  3. Ha litt olje i en dyp stekepanne og varm opp til medium/ høy varme. Ha i chorizobitene og la de steke i 2 minutter før du har i kyllingbitene. Stek videre i 2 – 4 minutter til kyllingen er ferdigstekt.
  4. Mens du steker chorizo og kylling, del opp 5 vårløk og skjær 100 g spinat i grove strimler.
  5. Ha vårløk og spinat oppi pannen og rør godt. Tilsett 2 ss cremé fraîche og 2 ss hvetemel. Rør dette godt sammen. Hell over og rør inn 3 dl kyllingkraft. Skru ned platen til medium/ lav varme og la dette småkoke under tidvis omrøring, slik at det ikke brenner seg fast i bunnen.
  6. Skill 1 eggeplomme fra ett egg og pisk det lett med en gaffel.
  7. Dryss ett tynt lag med hvetemel utover arbeidsflaten og legg utover 4 plater butterdeig. Pensle litt eggeplomme mellom skjøtene og kjevle butterdeigen utover slik at du får en plate som dekker godt over formen din.
  8. Hell chorizo og kyllingfyllet over i en ildfast form og dekk til med butterdeigen. Pensle litt egg på toppen av butterdeigen og skjær noen snitt i deigen, slik at luft slepper igjennom når den stekes. Sett inn i forvarmet ovn. La den stå i 15 – 20 minutter til butterdeigen har blitt gyllen og crispy
  9. Skrell og del opp 400 g søtpoteter i større biter, ha de i en kjele med vann og la de koke i omtrent 10 – 12 minutter til de har blitt møre.
  10. Finn frem en stekepanne og ha i litt olje, sett platen på medium/ høy varme. Skjær 150 g bacon i små terninger og stek de til de blir crispy.
  11. Del 1 fennikel i tynne skiver. Smelt 2 ss smør i en kjele og sett platen på medium varme. Ha i 300 g edamamebønner og fennikelskivene. Bland godt og la det steke i 1 – 2 minutter før du har i 1 ss hvetemel og rører godt. La dette steke videre i 2 minutter før du har i 1 dl kyllingkraft. Skru opp varmen litt og gi det ett lite oppkok under omrøring, før du skrur ned platen til lav varme og lar det hele småputre i 8 – 10 minutter. Rør i stuingen innimellom.
  12. Når søtpotetene er ferdig, heler du av vannet og har i 2 ss smør. Mos søtpotetene med en «potetmoser». Ha over sprøstekt baconterninger og smak til med salt og pepper. La stå med lokk til servering.
  13. Når butterdeigen har blitt gyllen og crispy, tar du formen ut av ovnen. Server kylling- og chorizoform med butterdeiglokk sammen med søtpotetmos med bacon og edamamebønnestuing med fennikel.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook