Gå til innhold
13/06/2018

Cobb sandwich

Publisert: av

Mange er nok kjent med den klassiske Cobb-salaten (Cobb Salad) og om du ikke har prøvd den har du mest sannsynligvis sett den på menyen ett sted.

En Cobb-salat består av Egg, Avokado, Tomat, Kylling, Løk, Blåmuggost, Bacon og Salat. Visste du forresten at på engelsk kan man bruke huskeregelen «EAT COBB» for å huske hvilke ingredienser man skal ha i salaten? «EAT COBB» står for «Egg, Avocado, Tomato, Chicken, Onion, Blue Cheese, Bacon», bare å huske å tilsette salaten.

Siden denne salaten har så mange herlige ingredienser som like så gjerne kunne passet seg på en sandwich, tenkte jeg at jeg kunne lage en vri på salaten og lage en «Cobb Sandwich». Dette er for meg virkelig en sandwich man kan kose seg med. Så om du føler at du trenger litt ekstra kos til helgen, er dette retten for deg. God helg.

Cobb sandwich

Cobb Sandwichen her er servert med lett ristet grovbrød og salt potetgull/ chips.

Oppskriften er beregnet for 1 person (en sandwich)

Ingredienser

  • 2 skiver med grovbrød
  • 3 kyllinglårfileter
  • 4 skiver bacon, sprøstekt
  • 30 g blåmuggost, i skiver (brukte Selbu Blå, men bruk gjerne den osten du foretrekker)
  • 1/2 avokado, i skiver
  • 1 hardkokt egg, i skiver
  • 1/4 løk, i ringer
  • 1/2 tomat, i skiver
  • 2 salatblad
  • 1 neve med potetgull
  • salt og pepper
  • olje til steking

Fremgangsmåte

  1. Start med å koke opp vann til egg. Når vannet har kokt opp legger du egget oppi og lar det koke i 8-10 minutter (avhengig av størrelse på egg, større betyr lengre koketid) til hardkokt.
  2. I mens du venter på at eggene skal bli ferdig gjør du klar kyllingen ved å gni den inn med salt og pepper. Varm opp en stekepanne med olje og stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt.
  3. Legg kyllingen til sides og stek bacon til den er blitt helt sprø.
  4. Ta ut bacon og legg det på litt kjøkkenpapir, slik at den får renne av seg mesteparten av fettet.
  5. I pannen hvor du stekte kylling og bacon, vender du et par skiver med grovbrød i resterende stekefett og olje, før du steker i pannen til de blir lett ristet på hver side.
  6. Nå som du har alle de «varme» ingrediensene som trengte tilbereding klare, er det bare å starte å bygge sandwichen. Jeg valgte å gå for denne rekkefølgen; Brød, salat, tomat, løk, kylling, blåmuggost, avokado, egg, bacon, brød. Jeg så i ettertid at avokado og egg ikke var den beste kombinasjonen i stablingen min, da det ble noe «glatt» og ustabilt.
  7. Server med en neve salt potetgull.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook