Gå til innhold
13/06/2018

Paprika- og chilimarinert kyllinglår

Publisert: av

Kvaliteten på den ferdig tilberedte kyllingen i kjøledisken i samtlige dagligvarebutikker kan vel sies å være så som så. Krydderblandingen og kjøttet kan vel nesten sies å være usmakelig. Hvorvidt produktene er sunne eller ikke skal jeg ikke spekulere i, men jeg kan si med sikkerhet at man har større kontroll på hva som er i maten om man lager den selv.

Hver fredag handler vi kylling i fra varmdisken hos Spar Kristensen og er kjempefornøyd med denne. Denne kyllingen er også noe av de sunnere man kan få tak i av «fast food» i butikken. Kunne sikkert gjerne laget kyllingen selv hver fredag, men vi gjør dette for enkelhetens skyld og har det som en tradisjon at vi tar en liten «helge-handel» på fredagen, til stor glede for den største av de små.

Marinaden til denne kyllingretten er både rask og enkel å lage, bør holde til ca. 2 kg kyllinglår. Jeg kjøper ofte kyllinglår på tilbud til 10,- / kg, disse er naturell og ikke krydret men av super kvalitet.

Ingredienser

  • 4 hvitløksfedd, renset
  • 1 sjalottløk
  • 4 ss pinjekjerner
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 ts chilipuré
  • 1 ss honning
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ss worcestersaus
  • saften fra 1 sitron
  • 1 ts rosmarinkrydder eller 1 kvist fersk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 4 ss paprikakrydder

Fremgangsmåte

  1. Ha alle ingredienser med unntak av paprikakrydderet i en bolle og kjør til jevn masse, ev. kjør det jevnt i en blender eller annen kjøkkenmaskin.
  2. Sett ovnen til 175 grader.
  3. Husk at det er veldig viktig at kjøttet er helt tint før du begynner å varmebehandle det.
  4. Gni alle kyllinglårene godt inn med marinaden, la det gjerne ligge i kjøleskapet over natten men man kan strengt tatt steke de umiddelbart. Før du setter kyllinglårene inn i ovnen drysser du paprikakrydderet over kyllinglårene.
  5. Sett kyllinglårene midt i ovnen og la de steke i ca. 1 time. Når kyllingen er ferdig skal kjøttet løsne lett fra midtbeinet og det skal ikke være noe rødt/ rosa langs beinet.
  6. Server sammen med en god salat, ris eller brød. Eventuelt alene sammen med en dip.

Forrige og neste innlegg

Hold deg oppdatert!

Få de nyeste oppskriftene rett i innboksen hver uke!

Trykk på "liker" for å følge Kokebloggen på Facebook